Confidenţialitate

300 de persoane s-au vaccinat anti-COVID, luni, cu doza a 4-a de ser | AUDIO

Aproape 300 de persoane s-au imunizat luni cu doza a patra de vaccin împotriva COVID-19, în prima zi în care s-a administrat această doză. Efectuarea celei de-a patra doze de vaccin este recomandata în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani. Doritorii se pot adresa centrelor de vaccinare şi medicilor de familie.

Pot face a patra doză de vaccin anti-COVID persoanele în vârstă de peste 18 ani, dacă au trecut cel puțin patru luni de la ultimul rapel.

Cum se administrează doza a patra a vaccinului anti-COVID

Doza a patra se face cu ser Pfizer atât pentru cei care s-au vaccinat anterior cu trei doze Pfizer sau Moderna, ori cu combinația de vaccin Astra-Zeneca și un ser bazat pe tehnologia ARN mesager.

Pentru persoanele care au primit două doze din vaccinul Johnson&Johnson sau o doză din acest vaccin și o doză de vaccin de tip ARN mesager, nu există momentan dovezi științifice care să susțină administrarea unei noi doze de tip ARN mesager după rapel.

Doza a patra poate fi administrată în oricare dintre cele 3000 de centre din cabinetele medicilor de familie

Vaccinarea cu doza a patra va fi trecuta pe adeverința de vaccinare și pe certificatul digital. În acest moment sunt peste 100 de centre de vaccinare deschise la nivelul întregii ţări, iar doza a patra poate fi administrată în oricare dintre cele 3000 de centre din cabinetele medicilor de familie.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Focar mortal de holeră depistat în Pakistan. Mii de oameni infectați | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.