Guvernul adoptă Ordonanța de Urgență pentru modificarea taxelor și adăugarea unor noi impozite

Viorica Dăncilă anunță Ordonanța de Urgență care a făcut deja mai multe valuri în economia românească. La o zi după ce Ministerul de Finanțe anunțate planurile legate de această OUG, Bursa de Valori din București a cunoscut cea mai neagră zi a sa din istorie din cauza unui eveniment intern. În ciuda acestor semnale, Guvernul și-a continuat planurile.

În debutul ședinței de Guvern, de vineri seara, premierul a anunțat că va fi adoptată Ordonanța de Urgență prezentată de Eugen Teodorovici. Klaus Iohannis nu este prezent la şedinţa Executivului.

Potrivit declarațiilor premierului, prevederile contestate de mediul de afaceri și de specialiștii în economie sunt menținute în Ordonanța de Urgență pe care Guvernul se pregătește să o adopte în acestă seară.

Viorica Dăncilă anunță și creșterea pensiilor, devansarea creșterii salariilor din educație și acordarea voucherelor de vacanță pentru toți angajații din sectorul public, despre care spune că s-au dovedit benefice până acum pentru economie. Salariile minime în construcții vor crește la 3.000 de lei de la 1 ianuarie 2019, iar premierul suține că taxele pe muncă vor fi reduse la jumătate.

Taxa pe viciu în domeniul jocurilor de noroc va crește la 2%.

ȘEDINȚA GUVERNULUI VIDEO LIVE:

Sedinta Guvernului

Sedinta Guvernului

Publicată de Radio Europa FM pe Vineri, 21 decembrie 2018

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS