Confidenţialitate

Mai multe fișe de fentanil au dispărut din stocurile Spitalului Județean Brașov. Ancheta este în desfășurare | AUDIO

Mai multe fișe de opioide au dispărut din Spitalul Județean Brașov, iar reprezentanții instituției au sesizat poliția. Substanța sustrasă este fentanil, cel mai puternic analgezic cunoscut în prezent, cunoscut fiind faptul că fentanilul poate fi utilizat ca drog de mare risc.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Fentanilul este o substanță opioidă, cu o potență analgezică de aproximativ 80 de ori mai mare decât morfina. Substanța este integrată în mai multe forme medicamentoase și este folosită în proceduri chirurgicale și în tratamentul durerii episodice intense la adulți cu cancer.

Efectele fentanilului nu se deosebesc de cele ale heroinei, cu excepția faptului că fentanilul poate fi de sute de ori mai puternic și poate duce astfel la supradoză.

Ancheta este în desfășurare la Brașov, instituțiile abilitate necomunicând detalii suplimentare până la acest moment despre cum ar fi putut fi sustrase dozele de fentanil din spital.

0800870070, telefonul special pentru persoanele care au nevoie de ajutor în lupta cu drogurile

Cei care au nevoie de ajutor în lupta cu drogurile pot apela Tel-Verde 0800870070. Vor răspunde specialiști ai Agenției Naționale Antidrog care pot furniza informații despre tratament și centre medicale unde se pot trata.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: SUA: Primul caz de ciumă bubonică apărut în statul Oregon din 2015 încoace | AUDIO