Confidenţialitate

Expoziția Comorile Egiptului Antic, vizitată până acum de 1 milion de oameni, este deschisă în București până în iunie

Până pe 21 iunie, Bucureștiul găzduiește pentru prima dată impresionanta expoziție Comorile Egiptului Antic.

În incinta Bibliotecii Naţionale a României poate fi vizionată o colecţie formată dintr-un un număr impunător de exponate, cu peste 300 de unităţi, conținând artefacte originale sau replici fidele, toate oglindind etapele de dezvoltare ale civilizaţiei Egiptului Antic.

Printre artefactele expuse, vizitatorii se vor delecta cu pilonii de rezistenţă ai expoziţiei: masca faraonului Tutankhamon într-o reproducere fidelă, un fragment de sarcofag autentic, bijuterii, foi de papirus, ushabti-uri sau amulete care insoţeau defuncţii în viaţa de apoi.Expoziţia a fost vizitată de circa 1 milion de oameni, în diverse colțuri ale lumii

Programul zilnic în care poate fi vizitată expoziția Comorile Egiptului Antic este 10.00 – 19.00. Copiii sub 6 ani pot intra gratuit, în timp ce biletele au prețuri între 20 și 45 de lei, în funcție de categoria de vârstă.

Colecția este împărțită în 6 zone:
✔️ Viața Cotidiană;
✔️ Dinastiile;
✔️ Zeii și Religiile;
✔️ Tutankhamon;
✔️ Moartea și mumificarea;
✔️ Transportul pe apa, războiul și construcțiile.

Mergi cu clasa la Expoziţia Comorile Egiptului Antic

De joi, Europa FM le oferă elevilor posibilitatea de a merge împreună cu clasa să descopere expoziția Comorile Egiptului Antic.

În fiecare săptămână, prin tragere la sorți, alegem un câștigător care va putea merge cu clasa, alături de un profesor însoțitor, la expoziția deschisă în București în incinta Bibliotecii Naţionale a României. Asigurăm transportul cu autocarul dus-întors de la școală și cea mai intensă experiență în fascinanta lume a Egiptului Antic.

Primii câștigători vor putea vizita expozția chiar de săptămâna viitoare.