Confidenţialitate

Mergi cu clasa la Expoziţia Comorile Egiptului Antic

Europa FM vă trimite  să descoperiți Comorile Egiptului Antic în București. Concursul se adresează tuturor elevilor care vor să descopere Comorile Egiptului Antic într-o expoziție-eveniment, pentru prima dată în România. Aducem un autocar care să vă transporte de la școală la expoziție și înapoi.

Înscrierile pot fi făcute de un profesor însoțitor sau de un părinte, urmând ca planificarea vizitelor să fie făcută în momentul desemnării câștigătorilor.  Alegem un câștigător în fiecare săptămână până pe 21 iunie, urmând ca prima vizită să fie planificată în perioada 26-30 martie 2018.

 

În incinta Bibliotecii Naţionale a României poate  fi vizionată o colecţia formată dintr-un un număr impunător de exponate, conținând artefacte originale sau replici fidele, toate oglindind etapele de dezvoltare ale civilizaţiei Egiptului Antic. Conține peste 300 de exponate, artefacte originale și replici, care vă vor ajuta să înțelegeți etapele de dezvoltare ale civilizaţiei Egiptului Antic.
Colecţia a fost pregătită de o echipă de 50 specialişti în domeniu – egiptologi, antropologi, istorici, arhitecţi şi designeri -, iar artefactele expuse provin fie din colecţii private, fie sunt capodopere reproduse de experţi în cultura antică.

Printre artefactele expuse, vizitatorii se vor delecta cu pilonii  de rezistenţă ai expoziţiei: masca faraonului Tutankhamon într-o replică fidelă, un fragment de sarcofag autentic, bijuterii, foi de papirus, ushabti-uri sau amulete care însoţeau defuncţii în viaţa de apoi.Expoziţia a fost vizitată de circa 1 milion de oameni, în diverse colțuri ale lumii

PROGRAM ZILNIC 10.00 – 19.00

Colecția este împărțită în 6 zone:
✔️ Viața Cotidiană;
✔️ Dinastiile;
✔️ Zeii și Religiile;
✔️ Tutankhamon;
✔️ Moartea și mumificarea;
✔️ Transportul pe apa, războiul și construcțiile.

2018-04-05 14:23:55

Europa FM i-a dus pe copiii de la Asociația “Ana și Copiii” la Expoziția Comorile Egiptului Antic...

Europa FM împreună cu Expoziția Comorile Egiptului Antic desfasoară în această perioadă o campanie p...
Detalii
2018-03-22 08:10:10

Expoziția Comorile Egiptului Antic, vizitată până acum de 1 milion de oameni, este deschisă în Bucur...

Până pe 21 iunie, Bucureștiul găzduiește pentru prima dată impresionanta expoziție Comorile Egiptulu...
Detalii
22 martie-21 iunie 2018

Mergi cu clasa la Expoziţia Comorile Egiptului Antic

Participă şi tu