Confidenţialitate

Elevi de la Liceul German din Arad, din nou la spital. Avocatul Poporului s-a autosesizat

Şi astăzi elevi de la Liceul German din Arad s-au plâns de un miros înţepător în sălile de clasă, după deratizare, şi au ajuns la spital.

Pe de altă parte, zeci de elevi nu au mers la cursuri de teamă să nu aibă probleme de sănătate. Între timp, Avocatul Poporului s-a s-a autosezizat în legătură cu situația de la liceul din Arad, unde deratizarea s-a făcut cu o substanţă interzisă, în timp ce alta a fost folosită într-o concentraţie mult mai mare.

Reprezentantul Avocatului Poporului care a mers la Liceul German, unde s-a întâlnit cu directorul școlii, a declarat că verificările vizează condițiile în care învață elevii, ce anchete și ce măsuri se iau.

Medicii spun că, în momentul de față, nu se poate face o legătură directă între evenimentele din 13 ianuarie, când peste 40 de elevi au ajuns la spital cu simptome de intoxicaţie în urma deratizării din liceu, și cele de azi și ieri, când alţi elevi s-au plâns de aceleaşi simptome.

De la începerea problemelor, la spital au ajuns în total 85 de elevi cu vârste cuprinse între 7 și 19 ani. Însă, printre cei care au mers în ultimele zile la spital se află și copii care au simptomele unor boli de sezon.