ARAD: Crește numărul elevilor de la Liceul german cu simptome de intoxicație

18 elevi de la Liceul german ”Adam Muller Guttenbrunn” din Arad au ajuns la spital, luni seară, cu simptome de intoxicație, anume dureri abdominale şi stări de rău.

Săptămâna trecută, aproape 60 zeci de elevi au avut aceleaşi simptome.

Pe perioada vacanţei de iarnă, în instituţia de învăţământ a fost făcută deratizare şi dezinsecţie.

Primele date ale anchetei au arătat că una dintre substanțe era interzisă, iar cealaltă avea o concentrație mult prea ridicată.

Luni, cursurile au fost reluate după ce sălile au fost igienizate și ventilate.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Arad, cei 18 elevi au vârste cuprinse între 8 ani şi 18 ani.

”În urma investigaţiilor, trei elevi au rămas sub supraveghere medicală: unul de opt ani a fost internat pe Compartimentul Boli Infecţioase Copii, unul de 17 ani pe Secţia Clinica Pediatrie II şi unul de 18 ani pe Secţia Clinică Medicină Internă I. Ceilalţi elevi au fost investigaţi de personalul de specialitate, fără a necesita internare”, se arată într-un comunicat.

”Se efectuează cercetare la faţa locului, de lucrători din cadrul IPJ Arad, fiind ridicate probe de către Serviciul Criminalistic şi măsurători de către echipajul CBRN al ISU Arad. Măsurătorile efectuate până acum, nu au înregistrat depăşiri ale fondului natural”, adaugă DSP Arad.

Potrivit instituției, ”în momentul de faţă nu se poate face o legătură directă cu evenimentele din 13 ianuarie a.c.”.

Îngrijorați, mai mulți părinți au protestat, luni seara, în fața liceului și au amenințat că nu își mai trimit copiii la cursuri.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS