Confidenţialitate

Dr. Mihaela Bilic, despre regimul hiperproteic și regula 80-20 | VIDEO

Luca Pastia și medicul nutriționist Mihaela Bilic au vorbit în emisiunea „Frecvența Gustului”, la Europa FM, despre nutriție, mâncare și regimul hiperproteic.

Luca Pastia a povestit în emisiunea Mihaelei Bilic – Frecvența Gustului – că a reușit să slăbească 11 kilograme cu regimul hiperproteic. S-a îngrășat înapoi în pandemie pentru s-a relaxat, spune el.

„Am reușit să slăbesc când a apărut primul copil. Aveam 93 de kilograme și am slăbit până la 82 – minimul meu istoric. Soția mea a început să șină regim și din solidaritate am început și eu”, a povestit Luca Pastia în emisiunea Mihaelei Bilic.

Medicul nutriționist a explicat că orice persoană care ține acest regim va slăbi pentru că taie pofta demâncare și te ajută să elimini carbohidrații și zahărul.

„Acesta sunt alimentele care se joacă cu glicemia și provoacă pofte”, a spus Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic, despre sport și regim în același timp

„Pentru multe persoane care sunt sedentare, când se apucă de restricție alimentară și sport nu le pot duce pe amândouă pentru că sportul – în fază inițială – provoacă foame. Aș recomanda ca mișcarea să înceapă după primele 10 zile de regim”, a spus medicul nutriționist.

Cât despre regimul hiperproteic, Mihaela Bilic a spus că: „Când scoți pâinea, dispare o paletă largă de pofte și mâncăruri”.

Mihaela Bilic, despre regula 80-20

„Dacă în 80% din timp mănânci corect, nu mai contează că nu faci asta în restul de timp de 20%. Nu ne îngrășăm din jumătate de pizza sau o porție de paste dacă le consumăm din când în când”, a explicat Mihaela Bilic.

Urmărește întreaga emisiune aici:

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Care este diferența dintre ronțăială și gustare? Mihaela Bilic: Cu cât este mai puțin ambalată și procesată, cu atât este mai sănătoasă | VIDEO