Confidenţialitate

Doctorița din Suceava, acuzată că lua mită de la bolnavii cu cancer, a amânat un tratament pentru soțul unei femei până când aceasta i-a promis că se va împrumuta la CAR. Bărbatul a murit | AUDIO

Noi detalii despre cazul doctoriției din Suceava care lua bani de la bolnavi de cancer. Una dintre rudele care a făcut denunțul spune că și-a dat cuvântul că se va împrumuta de la CAR și va aduce suma cerută.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Două denunțuri au fost făcute anul trecut la adresa șefa Secției de Oncologie a Spitalului Județean Suceava, aflată în prezent în arest la domiciliu. Publicația Libertatea, care a obținut aceste documente, arată că într-unul dintre ele soția unui pacient care a murit o acuză pe doctoriță că a amânat un tratament pentru soțul ei până când i-a promis că se va împrumuta la CAR și va veni cu bani. Abia atunci ar fi început demersuri pe care în trecut le numea scumpe și spunea că necesită intervenții.

Femeia spune că doctorița nu i-a cerut niciodată bani, că a aflat de această practică de la ceilalți pacienți.

„Amânarea este semnul pentru plic şi trebuie să ţii cont de asta”, i-ar fi spus unii dintre aceștia. Soțul femeii a murit înainte de a beneficia de tratament.

Pusă sub acuzare pentru luare de mită în formă continuată, doctorița a negat că ar fi condiționat vreodată actul medical.

Unul dintre avocații ei a susținut în instanță că soția pacientului a fost de fapt nemulțumită de cum i s-a administrat acestuia tratamentul și de aceea ar fi făcut denunțul.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Suceava: Şefa secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean, acuzată că lua mită de la bolnavii de cancer, plasată în arest la domiciliu