Confidenţialitate

Suceava: Şefa secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean, acuzată că lua mită de la bolnavii de cancer, plasată în arest la domiciliu

Şefa secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean Suceava, acuzată că a luat mită de la pacienţi şi rudele acestora, a fost plasată în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Suceava și este definitivă.

Ea era în arest preventiv, prima măsură decisă de magistrați

Între timp, apar noi detalii despre acest caz revoltător: ai două tipuri de cancer…plătești șpagă dublă. Doctorița amâna tratamentele până primea șpăgile, arată cotidianul „Monitorul de Suceava”.

Ancheta a pornit după ce doi pacienți au reclamat situația.

Procurorii care se ocupă de cazul șefei secției de Oncologie a Spitalului Județean Suceava susțin că, înainte să fie reținut, cadrul medical primise în doar șapte zile peste 62 de „atenții” din partea pacienților.

Nu se rezuma doar la bani, ci primea de la bolnavii de cancer și miere de albine, cașcaval, cafea sau bomboane de ciocolată.

200 de lei au fost ultimii bani pe care i-a primit doctorița, chiar în după-amiaza zilei în care a fost reținută, mai notează publicația Monitorul de Suceava.

Banii erau principala condiție pentru prescrierea medicamentelor pentru bolnavii de cancer.

Mai mult, în cazul unuia dintre pacienți, care suferea de două forme de cancer, Anca Dumitrovici ar fi cerut sumă dublă.

Citește și: Hunedoara, în topul județelor cu localități fără medici de familie. Dintre cei care sunt la oraș, jumătate au peste 60 de ani | AUDIO