Cum au devenit produsele Nespresso – espressoare și cafea – unele dintre cele mai apreciate din lume (P)

Cafeaua ambalată în capsulele Nespresso este exclusiv cafea prăjită și măcinată, de cea mai înaltă calitate.

Aidoma vinurilor de colectie, cafeaua Nespresso este obținută din plantații de cafea rare, exceptionale, cultivate pe teritorii “binecuvântate”, unde solul, clima, condițiile atmosferice, umiditatea din aer sau intensitatea luminii soarelui – toate întrunesc conditiile excelente necesare pentru a produce unele dintre cele mai bune soiuri și boabe de cafea din lume.

În fiecare dimineață, în Deșteptarea, pornim într-o călătorie pe urmele secretelor din spatele aromelor Nespresso concentrate în fiecare ceașcă.

Află ce face Nespresso pentru a-ți oferi una dintre cele mai bune cafele din lume și poți câștiga zilnic un espressor Nespresso Essenza Mini!

Legenda lui Kaldi

Potrivit unei legende din Etiopia Occidentală, un cioban numit Kaldi și-a văzut într-o zi caprele dansând. După un timp, Kaldi și-a dat seama că animalele mâncaseră un fel de ”cireșe roșii”, dintr-un tufiș necunoscut. A încercat și el ”fructele” ciudate și așa și-a dat seama că acestea îl ajută să rămână treaz pentru rugăciunile sale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De unde vine cea mai mare cantitate de cafea

Cafeaua consumată de milioane de oameni de pe întreaga planetă își are originile în Africa, dar topul țărilor producătoare este condus detașat de o țară din America de Sud.

Este vorba despre Brazilia, țara care furnizează aproape o treime din producția mondială de cafea verde boabe. Interesant este că Brazilia este nedetronată în aceast top de 150 de ani.

Experții de la Nespresso au căutat cele mai bune boabe de cafea din Brazilia și le-au adus un omagiu cu sortimentul Pure Origin Dulsao do Brasil, un sortiment de cafea care vă oferă prilejul să degustați tot ce are mai bun Brazilia de oferit într-o ceașcă de espresso.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ce are special cafeaua din Vestul Indiei

Trăsăturile distincte ale cafelei din Vestul Indiei au luat naștere întâmplător, în timp ce cafeaua era transportată către Europa pe corăbii de lemn în secolul al XVIII-lea. În lungul voiaj pe mare, briza și vânturile musonice au schimbat structura boabelor de cafea, rezultând o cafea cu un caracter unic, intens și aromat, aceasta devenind în Europa norma pentru cafeaua indiană.

La Nespresso boabele de cafea Arabica Malabar sunt culese de pe plantațiile din sud-vestul Indiei. Acestea sunt transportate în orașul Mangalore și depozitate în timpul sezonului musonic.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cafeaua din Kenya

Cafeaua din Kenya are o aciditate extraordinară și poate avea note aromatice surprinzătoare, de lămâie și coacăze negre.

Solul pe care cresc arborii de cafea este predominant vulcanic, acoperit de un strat bogat de minerale, iar lumina este filtrată de norii tropicali de înaltă altitudine – o sursă de umbră perfectă pentru a da naștere unei cafele de calitate.

La Nespresso sortimentul de cafea Cosi este realizat din boabe de cafea de calitate superioară culese de pe plantații izolate din Kenya, cu arome uimitoare, de fructe coapte.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Altitudinile mari generează notele aromatice fructate și aciditatea intensă

Columbia este renumită pentru soiurile fine de cafea Arabică, cultivate la mare altitudine în zona ecuatorială. Altitudinile ridicate genereaza notele aromatice fructate și aciditatea intensă pentru care este recunoscută cafeaua specific Columbiană. Altitudinea și umbra (fie de la copaci, fie de la nori) pot determina un timp mai îndelungat de coacere, în care boabele de cafea absorb toate zaharurile din pulpa cireșei ce le înconjoară.

Pentru a realiza sortimentul de cafea Rosabaya de Colombia, Nespresso alege doar cele mai bune boabe de cafea columbiană, iar pentru a proteja calitatea cafelei, acestea sunt depozitate la o altitudine de peste 3600 de metri, unde clima cu temperaturi scăzute tot timpul anului, de -5 grade, face din acest depozit un adevărat frigider natural.

Cafeaua Nespresso Rosabaya de Colombia capătă astfel note aromatice fructate și o aciditate suculentă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.