Confidenţialitate

Ce simbolizează vizita în România a lui Jill Biden, Prima Doamnă a Americii. Explicația lui Radu Magdin, analist politic | VIDEO

Radu Magdin, analist politic, a fost invitatul Ioanei Ene Dogioiu în emisiunea „Piața Victoriei” la Europa FM. Radu Magdin spune că vizita Primei Doamne a Statelor Unite ale Americii are „o semnificație umană, dincolo de semnificația strategică”.

„Trebuie să ne uităm și la contextul mai larg al vizitelor Primei Doamne americane de la începutul mandatului Biden. Și arată foarte clar, din punctul meu de vedere, anumite priorități nu doar de imagine pentru Prima Doamnă a Americii, dar și o complementaritate a priorităților în cadrul cuplului prezidențial american și o importanță atașată strategic de America asupra două zone: Jill Biden a fost până acum în Japonia și acum vine în estul Europei, una dintre țările prioritate fiind România”, spune analistul politic la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Ceea ce semnalează foarte clar că Administrația americană este categorică și rămâne o prioritate tot ce ține de competiția strategică cu China și alianța cu Japonia și, dincolo de asta, categoric, ceea ce se întâmplă în momentul de față în estul Europei a tras din nou America la noi în cartier cu maximă intensitate și atenție; și, clar, România este pilonul de bază în zona Mării Negre și pe sud-estul Europei”, a adăugat Radu Magdin la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Urmărește întreaga emisiune „Piața Victoriei”, moderată de Ioana Ene Dogioiu, aici:

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Jill Biden, prima doamnă a Statelor Unite, vine în România pentru a se întâlni cu militari și personal care ajută refugiații din Ucraina