Confidenţialitate

Jill Biden, prima doamnă a Statelor Unite, vine în România pentru a se întâlni cu militari și personal care ajută refugiații din Ucraina

Prima doamnă a Statelor Unite vine vineri în România, anunță agenția Reuters. Jill Biden se va întâlni cu militari și personal care ajută refugiați ucraineni. Prima doamnă a SUA va merge și în Slovacia.

Prima doamnă Jill Biden va ateriza vineri la Baza Aeriană de la Aeroportul Mihail Kogalniceanu din județul Constanța.

Este baza unde se află peste 1.000 de militari americani dar și alți aproximativ 1.000 din alte state, europene, ca forțe de reacție a NATO.

Aici, prima doamnă a Statelor Unite va discuta cu militarii trimiși de țara sa să descurajeze un atac al Rusiei, cu oficiali dar și cu specialiști care ajută refugiații ucraineni.

Din România, Jill Biden va pleca în Slovacia, unde se va întâlni cu mame și copii figiți din țara vecină din calea războiului.

Recent și prima doamnă a Poloniei a vizitat o localitate din nordul României.

Pe de altă parte, abia întors de la Kiev, preşedintele Comitetului de Informaţii al Camerei Reprezentaţilor din SUA, Adam Schiff, a declarat într-un interviu pentru CNN, că este doar o chestiune de timp până ce și președintele Joe Biden va merge în Ucraina.

Foto: Shutterstock