Confidenţialitate

Ce cantitate de legume așezăm în farfuria unui copil? Dr. Mihaela Bilic: „Copiii au altă repartiție a nutrienților” | VIDEO

Medicul nutriționist Mihaela Bilic explică la Europa FM, în emisiunea „Frecvența Gustului” că legumele sunt singurul aliment pe care îl putem consuma nelimitat „cu condiția să nu le prăjim sau să nu le înecăm în ulei”. Legumele conțin 90% apă, fibre, vitamine și minerale, fitonutrienți, toate acestea fiind responsabile de beneficiile din viața noastră, cum ar fi efectul antioxidant și riscul scăzut de îmbolnăvire. Dacă în farfuria unui adult legumele ocupă jumătate din porție, cum ar trebui să le așezăm în farfuria unui copil?

„În cazul copiilor, vă recomand să nu-i obligați pentru că ei nu au o atracție nebună pentru legume. E firesc să fie așa, instinctul lor le spune să prefere lucrurile care sunt mai hrănitoare, iar legumele, într-adevăr, nu țin de foame”, spune medicul nutriționist Mihaela Bilic.

„La copii, legumele nu trebuie să nu depășească un sfert din farfurie pentru că jumătate ar fi bine să fie plină cu făinoase. Copiii au altă repartiție a nutrienților”, mai spune Mihaela Bilic.

Urmărește întreaga emisiune „Frecvența Gustului”

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Cât de „rea” este grăsimea în farfurie? Dr. Mihaela Bilic: „Nu o scoateți din alimentația copiilor. Totul este sănătos cât avem grijă la cantitate” | VIDEO