Confidenţialitate

Cât de „rea” este grăsimea în farfurie? Dr. Mihaela Bilic: „Nu o scoateți din alimentația copiilor. Totul este sănătos cât avem grijă la cantitate” | VIDEO

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a discutat cu ascultătorii Europa FM pe Frecvența Gustului despre ce punem și ce nu punem în farfurie și care care sunt criteriile atunci când alegem ce produse consumăm. Ce este sănătos și ce nu câd vine vorba de mâncare?

„Relația cu mâncarea  e mai complicată decât credem noi, mai ales la capitolul nutriție, subiect la mare modă. Ancestral, mâncarea n-a fost împărțită pe aceste categori, dietetică, nedietetică, ea exista, punct”, a spus medicul nutriționist la începutul emisiunii Frecvența Gustului.

Importante sunt cantitățile și nu neapărat împărțirea alimentelor pe anumite categorii, a explicat dr. Mihaela Bilic la Europa FM:

„Ca să vă dați seama cât de putenice sunt instincetele de când apărem pe lume obiectivul nostru e să descoperim ce este comestibil. Nu avem niciun fel de strategie prin care noi să împărțim alimentele în sănătoase și nesănătase, acest lucru l-a făcut mass-media și nutriția în ultimii ani și concluzia este că ne-a otrăvit farfuria. A pune eticheta de nesănătos unui aliment îi strici rorlul de a te hrăni, indiferent că vorbim de cartofii prăjiți și roșiile bio, totul este sănătos atâta timp cât avem grijă la cantitate”, a explicat dr. Mihael Bilic.

Copiii au și ei nevoie de grăsimi pentru a se dezvolta, a mai explicat medicul nutriționist:

„Noi avem nevoie de grăsime zilnic în alimentație iar copiii au nevoie de grăsime într-un procent de 30-35% din rația calorică zilnică. Din grăsime noi creștem creierul, hormonii la fel, echilibrul la nivel de membrană celulară tot pe bază de grăsime. Nu faceți greșeala să scoateți grăsimea din alimentația copiilor, nu este un lucru sănătos”.

Urmăriți în continuare Frecvența Gustului, cu dr. Mihaela Bilic:

Foto: Shutterstock

Citește și: Mihaela Bilic: „Poftele reflectă nevoia de anumiți nutrienți”. Cu o singură excepție, pe care „o cere creierul, nu organismul” | VIDEO