Confidenţialitate

Cazul Simona Halep: Ar putea dura un an până la decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv. Tenismena are 21 de zile să aducă dovezi | AUDIO

Între 6 luni și un an, atât ar putea dura până când Tribunalul de Arbitraj Sportiv va lua o decizie în cazul Simonei Halep, spune un arbitru de la TAS. El amintește că sportiva are la dispoziție 3 săptămâni pentru a contesta suspendarea provizorie stabilită de Agenția Internațională de Integritate în Tenis, după ce Simona Halep a picat un test antidoping la US Open.

Simona Halep riscă o suspendare de 4 ani dacă nu va contesta suspendarea provizorie stabilită de Agenția Internațională de Integritate în Tenis, după testul antidoping pozitiv de la US Open.

Ea are la dispoziție 21 de zile pentru a face contestație la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, unde trebuie să aducă și dovezi.

Cristian Jura, arbitru în cadrul TAS a spus pentru Fanatik cum s-ar putea apăra Simona Halep.

Varianta numărul1: prezintă o scutire de uz therapeutic, adică o rețetă prescrisă de un medic pentru o problemă de sănătate, iar medicamentul respectiv conținea substanța interzisă.

Varianta numărul 2: neglijența sau lipsa de intenție. A luat medicamentul dat de maseur sau doctorul personal, în care de regulă sportivii au mare încredere.

Varianta numărul 3: a luat un supliment contaminat cu substanța interzisă, dar în acest caz, trebuie să prezinți flaconul contaminat și să aduci și un altul sigilat pentru a demonstra că pastila folosită era contaminată, mai spune Cristian Jura.

A fost greșeală medicilor sau a luat acel medicament intenționat, a fost întrebat de jurnaliști tatăl Simonei Halep.

„Nu cunosc, nu sunt medic, sunt un simplu tată și atâta tot. Simona e curată, peste 100% am încredere.”

Decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv ar trebuie să vină în termen de 6 luni sau poate chiar un an.

În funcție de probele prezentate, Simona Hale ar putea obține reducerea suspendării sau chiar înghețarea pedepsei.

Codul Mondial Antidoping prevede însă că sportivul are cea mai mare responsabilitate în privința substanțelor care se află în corpul său.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Shutterstock

Citește și: Darren Cahill, despre Simona Halep: Nu există absolut nici măcar o şansă ca ea să fi luat cu bună ştiinţă sau intenţionat vreo substanţă de pe lista celor interzise!