Confidenţialitate

Darren Cahill, despre Simona Halep: Nu există absolut nici măcar o şansă ca ea să fi luat cu bună ştiinţă sau intenţionat vreo substanţă de pe lista celor interzise!

Fost antrenor al Simonei Halep, australianul Darren Cahill a transmis, duminică, un mesaj de susţinere pentru aceasta.

”Chiar dacă nu mai lucrez cu Simona, aş vrea să vorbesc despre persoana pe care o cunosc şi despre sportivul alături de care am lucrat timp de 6 ani.

În primul şi cel mai important rând: nu există absolut nici măcar o şansă ca Simona să fi luat cu bună ştiinţă sau intenţionat vreo substanţă de pe lista celor interzise. Nici o şansă. Zero”, scrie tehnicianul pe Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Darren Cahill (@dc10s)

“Este o sportivă preocupată permanent de orice i-ar fi fost prescris de un medic (ceea ce s-a întâmplat rar) sau despre orice supliment pe care îl folosea sau l-ar fi luat în considerare. Vorbele ei erau întotdeauna: Verificaţi de două ori, de trei ori, pentru a vă asigura că este legal şi permis. Altfel, dacă nu sunteţi siguri, nu iau nimic”, a adăugat Darren Cahill.

“Simona a fost testată de multe ori, la turnee sau la întâmplare. Niciodată nu s-a plâns de asta, pentru că ştia că toţi jucătorii din circuit erau testaţi la fel de des.

Integritatea Simonei este ireproşabilă, iubeşte jocul şi este o persoană cu picioarele pe pământ, care îşi respectă semenii ca o campioană umilă şi abordabilă.

Am stat cu mândrie alături de ea. Onestitatea a fost, întotdeauna, cea mai mare putere şi cea mai mare slăbiciune a ei. Pune-i o întrebare la o conferinţă de presă şi ea va da un răspuns sincer. Şi-a construit o carieră uimitoare alegând să facă lucrurile pe calea cea grea. Pe calea cea bună.

Eu cred în ea! Acum mai mult ca niciodată! Eu îi sunt alături Simonei”, a conchis antrenorul.

Simona Halep a fost testată pozitiv pe când participa la US Open, fiind suspendată vineri din circuitul WTA.

“Azi începe cel mai greu meci din viața mea: lupta pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la o substanță denumită Roxadustat – într-o cantitate mică – este cel mai mare șoc din viața mea. Întreaga mea carieră, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin cap și este complet împotriva valorilor mele, valori în baza cărora am fost educată.

Să mă confrunt cu o astfel de situație mă face să mă simt confuză și trădată. O să lupt până la capăt pentru a doved că nu am luat niciodată, cu bună știință, substanțe interzise și știu că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală. Nu este vorba despre titluri și despre bani, ci despre onoare și despre o poveste de dragoste pe care am construit-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, a scris Simona Halep pe Facebook.

FOTO: Facebook