Confidenţialitate

Halep, suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului după ce a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă la US Open 2022. Reacția sportivei | FOTO

Simona Halep a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă la US Open. Drept urmare, a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului. Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, duppă ce a fost testată pozitiv la US Open 2022. Substanța în cauză este Roxadustat, un medicament anti-anemie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La Grand Slamul de la Flushing Meadows, românca a fost eliminată în turul întâi. Sportivele sunt testate de fiecare dată înaintea turneelor de mare șlem.

Simona Halep a fost notificată în legătură cu suspendarea și a declarat că este cel mai mare șoc al vieții sale.

„Azi începe cel mai greu meci din viața mea: lupta pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la o substanță denumită Roxadustat – într-o cantitate mică – este cel mai mare șoc din viața mea. Întreaga mea carieră, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin cap și este complet împotriva valorilor mele, valori în baza cărora am fost educată.

Să mă confrunt cu o astfel de situație mă face să mă simt confuză și trădată. O să lupt până la capăt pentru a doved că nu am luat niciodată, cu bună știință, substanțe interzise și știu că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală. Nu este vorba despre titluri și despre bani, ci despre onoare și despre o poveste de dragoste pe care am construit-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, a scris Simona Halep pe Facebook.

 

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Simona Halep, mesaj de încurajare pentru cei care trec prin momente grele: „Nu te judeca” | AUDIO