Confidenţialitate

Actrița Julie Andrews, la aniversare | VIDEO

Actriţa Julie Andrews s-a născut la 1 octombrie 1935, în localitatea Walton-on-Thames, situația în apropiere apropiere de Londra.

Încă din copilărie, părinţii, interpreţi de vodevil, au descoperit că fiica lor are calităţi vocale extraordinare şi au îndrumat-o spre o carieră muzicală. De-a lungul copilăriei şi adolescenţei a cântat în săli de muzică, însă adevăratul debut pe scenă va avea loc, la vârsta de 20 de ani, în producţia “Cinderella”, la London Palladium.

Julie Andrews a jucat pe Broadway, în 1954, în “The Boy Friend” şi a devenit vedetă doi ani mai târziu, în 1956, în rolul Elizei Doolittle în musicalul “My Fair Lady”. A continuat să joace în producţia tv “Cinderella” (1957) şi în “Guenevere” şi “Camelot” (1960).

În 1963, Walt Disney a întrebat-o pe actriţă dacă ar dori să joace în viitoarea sa producţie, o fantezie muzicală fastuoasă, care îmbina acţiunea live şi animaţia. Julie Andrews a fost de acord cu condiţia să nu fie distribuită în rolul lui Doolittle în producţia de film “My Fair Lady” (1964). După ce a fost distribuită în “My Fair Lady”, a jucat în filmul “Mary Poppins” (1964) al lui Walt Disney, rol care i-a adus un trofeu Oscar.

În anii ce au urmat, Julie Andrews a lucrat cu mai mulţi regizori, între aceştia numărându-se Arthur Hiller pentru ”The Americanization of Emily” (1964), Robert Wise în “The Sound of Music” (1965) şi Alfred Hitchcock în “Tom Curtain” (1966). Au urmat roluri de succes în peliculele “Thoroughly Modern Millie” (1967), “Star” (1968), “Darling Lili” (1970).

În 1979, Julie Andrews a revenit pe micul ecran cu un rol în comedia romantică “10”, realizată de soţul său, regizorul Blake Edwards. Apoi, a urmat un alt rol important, în comedia clasică “Victor Victoria” (1982), o poveste magică, de pe scena unui cabaret, a unei femei ce pretinde că este bărbat. Acest rol îi va aduce şi o nominalizare la Oscar.

În 1999, Julie Andrews a obţinut un rol în pelicula “One Special Night”.

Asociată filmului şi teatrului muzical, artista şi-a văzut cariera întreruptă în 1997, când a suferit o operaţie la gât care i-a afectat pentru totdeauna corzile vocale. Departe însă de a se retrage de pe scenă, Julie Andrews care a câştigat procesul împotriva echipei medicale care a operat-o, a jucat în 2001 în “The Princess Diaries”, iar în 2003 a debutat, la New York, ca regizoare de teatru cu piesa “The Boy Friend”, aceeaşi în care a jucat, în 1954, pe Broadway.

Julie Andrews şi-a împrumutat vocea unor personaje din filme de animaţie, precum “Shrek”. În 2008, actrița şi-a publicat biografia, “Home: A Memoir of My Early Years”, în care a dezvăluit detalii legate de copilăria şi tinereţea petrecute în Marea Britanie.

Julie Andrews scrie şi cărţi pentru copii.

FOTO: Facebook