Confidenţialitate

Acizii grași Omega 3 și Omega 6 – esențiali pentru organism

Pe lângă beneficiile aduse de către acizii grași Omega-3 sistemului cardiovascular, s-au descris și efecte pozitive asupra sistemului imun al organismului.

Un anumit tip de celule albe din sânge implicate în apărare, limfocitele, au o activitate mai eficientă în prezența acizilor grași Omega 3, demonstrează un nou studiu.

Sursa naturală a acestor substanțe este reprezentată în special de carnea de pește, precum heringul, sardinele sau somonul. Dar avem la dispoziție și surse vegetale, precum și diverse uleiuri. Semințele de in aduc un aport important de acizi grași Omega 3.

Bogate atât în proteine, minerale, cât și cu raport perfect între acizii grași Omega 3 și Omega 6, semințele de cânepă pot juca un rol important în alimentația noastră. Mulți dintre noi nu știu de conținutul în acizi grași esențiali Omega 3 al conopidei.

Astfel, aceasta vine în ajutorul persoanelor cu boli cardiace și ale vaselor de sânge. Și să nu uităm și de varza de Brussels, care prin conținutul de nutrienți susține organismul.

De asemenea, acizii graşi Omega-3 par să încetinească sau chiar să oprească tulburările de vedere, uneori şi în faze avansate.

Alte studii au arătat că persoanele în vârstă de cel puţin 65 de ani, cu cele mai ridicate concentraţii de acizi Omega-3 în organism, trăiesc în medie cu 2,2 ani mai mult decât persoanele cu cele mai scăzute concentraţii de Omega-3.

Rezultatele acestui studiu confirmă importanţa pe care o are o concentraţie suficientă de Omega-3 în sânge pentru sănătatea cardiovasculară.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.