Confidenţialitate

8 lucruri pe care nu le știai despre Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Jubileul de Platină sau festivitatea care marchează al 70-lea an de domnie a Reginei Elisabeta a II-a a început în Marea Britanie. Urmează patru zile de sărbătoare la care oficialii britanici se așteaptă să participe milioane de oameni din toată lumea. Și dacă azi este vorba despre Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, unul dintre cei mai longevivi și populari monarhi, uite 8 lucruri pe care nu le știai despre ea.

1. Nașterea Reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a doua a Marii Britanii

Sursa foto: Shutterstock

Regina Elisabeta a II-a s-a născut în anul 1926 și nu a fost niciodată la școală.

2. Primul corgi al Reginei Elisabeta a II-a

Caine corgi, rasa preferata a Reginei Elisabeta a Doua

Sursa foto: Shutterstock

Regina Elisabeta a II-a a primit primul câine corgi la vârsta de 18 ani, în 1944. Acesta se numea Susan și are o pagină de Wikipedia. Conform acestei pagini, Susan a murit pe 26 ianuarie 1959.

3. Căsătoria Reginei Elisabeta a II-a cu Prințul Philip

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip (Philip Mountbatten) s-au căsătorit în anul 1947. Tortul de nuntă a fost construit pe patru etaje și a avut o înălțime de aproape 3 metri: 2,74 de metri.

Regina Elisabeta și Prințul Filip

Sursa foto: Shutterstock

4. Moartea Regelui George al VI-lea, tatăl Reginei Elisabeta

La moartea Regelui George al VI-lea, tatăl Reginei Elisabeta a II-a – moarte provocată de cancer pe 6 februarie 1952 – aproximativ 300.000 de persoane au fost prezenți la înmormântarea de la Westminster Hall. O mare parte dintre aceștia au așteptat la coadă pe timpul nopții.

Colaj foto cu Regele George al VI-lea si Regina Elisabeta a II-a

Sursa foto: Shutterstock

5. Winston Churchill a fost sceptic în privința televizării ceremoniei de încoronare

Winston Churchill a declarat la vremea respectivă în Parlament că: „Nu ar fi potrivit ca întreaga ceremonie să fie televizată. Nu ar trebui să fie prezentată întregii lumi ca și cum ar fi o piesă de teatru”.

Regina Elisabeta a Doua intr-o trasura

Sursa foto: Shutterstock

6. Mesajul Reginei Elisabeta de Crăciun

Regina Elisabeta a II-a s-a adresat populației în fiecare an de Crăciun cu excepția anului 1969 atunci când a fost difuzat un documentar – Royal Family. Aproximativ două treimi din țară au vizionat documentarul, însă a fost prima și ultima oară când a fost difuzat. Anul trecut documentarul a fost publicat pe YouTube, însă a fost dat jos destul de repede.

Regina Elisabeta imbracata in galben

Sursa foto: Shutterstock

7. Vestimentația Reginei Elisabeta

Fustele Reginei Elisabeta a II-a au un tiv construit cu foarte mare atenție tocmai pentru ca acestea să nu se ridice în timpul unei rafale de vânt. Manșetele sunt generos tăiate pentru a facilita renumitul său gest pe care îl face cu mâna atunci când trece printr-o mulțime.

Regina Elisabeta a doua facand cu mana

Sursa foto: Shutterstock

8. Înmormântarea Prințului Philip

Aproximativ 13,6 milioane de persoane din Marea Britanie au urmărit înmormântarea Prințului Philip. Reina Elisabeta a II-a nu a stat aproape de familie în acel moment din cauza pandemiei de coronavirus.

Flori la inmormantarea printului Philip

Sursa foto: Shutterstock

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii își sărbătorește Jubileul de Platină. 4 zile de sărbătoare sunt anunțate în Regatul Unit | LIVE VIDEO