Confidenţialitate

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii își sărbătorește Jubileul de Platină. 4 zile de sărbătoare sunt anunțate în Regatul Unit | LIVE VIDEO

Regina mulțumește națiunii, pe măsură ce în Regatul Unit al Marii Britanii au început cele 4 zile de sărbătoare. Este Jubileul de Platină ce marchează o situație fără precedent: niciun rege nu a rămas pe tron pentru 7 decenii.

Spectatorii se confruntă cu o dilemă: să se alăture mulțimii pentru a încerca să vadă acțiunea pe viu sau să se așeze pe iarbă, confortabili, în fața marelui ecran din parcul din apropiere.

Pentru a folosi un clișeu, există într-adevăr o atmosferă de festival aici, notează BBC.

Parada militară anuală, care marchează acum începutul celor 4 zile de sărbătoare dedicate Jubileului de Platină al Reginei, se desfășoară în centrul Londrei.

Regina și-a manifestat recunoștința pentru organizarea de evenimente și a spus că se vor păstra „multe amintiri fericite”.

Elisabeta a II-a a transmis că se simte inspirată „de bunăvoința care mi-a fost arătată și sper că zilele următoare vor oferi o oportunitate de a reflecta la tot ceea ce s-a realizat în ultimii 70 de ani, în timp ce privim viitorul cu încredere și entuziasm”.

O nouă fotografie oficială a Reginei de la Castelul Windsor a fost lansată odată cu mesajul scris.

Portretul a fost realizat în Vestibulul Victoria de la castelul care a fost casa ei principală în ultimii doi ani. O înfățișează pe Regina părând mulțumită, așezată pe un scaun de fereastră cu perne iar celebrul Turn Rotund este vizibil prin fereastră.

Jubileul de Platină sărbătorește o situație care nu s-a mai întâmplat. Niciun monarh britanic nu a domnit vreodată timp de 70 de ani, arată BBC.

Pentru a înțelege mai bine, notează jurnaliștii britanici, domnia Reginei este deja mai lungă decât domnia celor patru predecesori ai săi la un loc.

Timpul ei ca monarh s-a întins de-a lungul mai multor epoci, în care a avut 14 premieri diferiți și a colaborat cu 14 președinți americani.

Foto: Captură video YouTube / The Royal Family Channel