Confidenţialitate

Jubileul de Platină al Reginei Marii Britanii. Elisabeta a II-a sărbătorește 70 de ani de domnie, cea mai lungă din istoria Regatului Unit

Vor fi 4 zile de sărbătoare în Regatul Unit. Se vor încheia cu o paradă la Londra. Ceremoniile încep cu tradiționala paradă militară anuală a salutului regimentelor armatei britanice Trooping the Colour. În alți ani, regina le inspecta călare, urmată de un survol aerian cu 70 de aparate ale Royal Air Force.

Familia regală este așteptată la balconul Palatului Buckingham în jurul suveranei, în vârstă de 96 de ani. Momentul în care aceasta va apărea este foarte așteptat, având în vedere problemele de sănătate din ultima perioadă. A fost nevoită să-și anuleze aproape toate aparițiile oficiale.

Ea s-a întors la Windsor după câteva zile de odihnă la castelul ei scoțian din Balmoral. Are dificultăți de mers și se sprijină într-un baston.

A avut totuși câteva apariții surpriză la un show ecvestru, fiind pasionată de cai, la inaugurarea unei noi linii de metrou ce-i poartă numele și la o expoziție de flori.

În cadrul Jubileului de Platină i se vor aduce omagii, vor fi expoziții, concerte și concursuri. Străzile vor fi pline de portrete ale reginei, iar în piețe se vor vinde suverniuri și veselă care poartă efigia suveranei.

Vineri, o slujbă va avea loc la Catedrala St. Paul din Londra.

Sâmbătă, regina este aşteptată la prestigiosul Derby Epsom, dar, potrivit presei, este puţin probabil să fie prezentă la aceste curse de cai.

Un mare concert va urma la Palatul Buckingham seara, cu Alicia Keys, Diana Ross şi Andrea Bocelli.

România va fi reprezentată la jubileul de platină al Reginei Elisabeta a II-a de Majestatea Sa Margareta, Principele Radu şi Ambasadorul României în Marea Britanie.

Cele patru zile de sărbători se vor încheia cu o paradă uriaşă la Londra.

Foto: Shutterstock