Confidenţialitate

Zelenski: „Bătălia de la Severodoneţk va decide soarta regiunii Donbas” | VIDEO

„Bătălia de la Severodonețk va determina soarta regiunii Donbas este declarația făcută de președintele Volodimir Zelenski. Orașul este bombardat în fiecare moment: 10.000 de civili au rămas în oraș și nu pot fi evacuați.

Severodonetsk este epicentrul conflictului militar acum. Trupele din Rusia vor cucerirea acestui oraș pentru a acapara regiunea Donbas.

Au distrus centrul Severodoneţkului, au lovit o uzină chimică din oraş şi au ucis în ultimele 24 de ore patru civili. Forțele ucrainene dețin controlul în continuare zona industrială și zonele adiacente.

Mulți civili au fost evacuați. Au lăsat în urmă tot ce au strâns o viață întreagă

În ultimele zile, mulți civili au fost evacuați din calea bombardamentelor. Copii și oameni în vârstă au fost duși în afara orașului. Au lasat în spate tot ce au strâns o viață întreagă.

În acest moment, potrivit primarului din Severodonețk, 10.000 de oameni sunt blocați în oraș și a devenit imposibil să fie evacuați.

Analiștii britanici spun că forțele din Ucraina ar putea riposta și mai bine dacă vor primi artilerie cu rază lungă de acțiune.

Intr-un videoclip publicat aseară, președintele Volodimir Zelenski a declarat că Bătălia de la Severodoneţk va decide soarta regiunii Donbas.

Sursa foto: Facebook / Volodimir Zelenski

Citește și: Viceprimarul din Mariupol: „Orașul se îneacă literalmente în gunoaie și mizeria de la canalizare” | VIDEO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.