Confidenţialitate

Volodimir Zelenski: Rusia a transformat Donbasul în iad și nu este o exagerare | AUDIO

Rusia a transformat regiunea Donbas din estul Ucrainei în „iad” – spune președintele Ucrainei. Volodimir Zelenski susține că forţele ruse au „distrus complet” regiunea industrială din Donbas și acuză Moscova de bombardamente fără sens. La Mariupol sunt încă militari în subteranul combinatului care încă refuză să se predea.

Trupele invadatoare și-au intensificat atacurile regiunea Donbas: folosesc artilerie, lansatoare de rachete și avioane pentru a distruge apărarea din jurul orașului.

Volodimir Zelenski: „Acolo este infernul și nu este o exagerare”

Președintele ucrainean consideră că forţele ruse încearcă să ucidă cât mai mulţi ucraineni şi să provoace cât mai multe daune posibil.

„Atacuri aeriene au loc constant asupra regiunii Odesa, asupra oraşelor din centrul Ucrainei. Donbasul este complet distrus”, a subliniat Zelenski.

În subteranul combinatului Azovstal încă se află militari

În Mariupol, în subteranul combinatului Azovstal încă se află militari, nu se știe câți, iar unul dintre comandanți a postat aseară pe rețele sociale un scurt videoclip în care susține chiar că „o operațiune se află în desfășurare”.

 

1.700 de militari ucraineni care au luptat la combinatul Azovstal s-au predat până acum, anunță Ministerul Britanic al Apărării.

Modul în care civilii din Bucha au fost uciși, dezvăluit de New York Times prin două înregistrări

Pe de altă parte, două înregistrări publicate de New York Times devăluie modul în care civilii din Bucha au fost uciși de trupele ruse. Imaginile ar fi fost filmate la începutul lunii martie și îi arată pe prizonierii ucraineni, legați unul de altul, cu mâinile deasupra capului, flancați de trupele paramilitare ruse.

 

Luptele continuă în estul Ucrainei

Între timp, luptele continua în Estul Ucrainei. Atacuri au avut loc în zona
Dnipropetrovsk. Rușii se mobilizează și la Severodonetsk and Lysychansk – pentru a captura aceste zone. Iar 20 de nave ruseşti, între care submarine, se află în zona de operaţiuni din Marea Neagră.

Reuters: SUA ar putea trimite Ucrainei arme anti-nave

SUA ar putea trimite Ucrainei armament avansat anti-nave, subliniază agenția Reuters, după ce Senatul American a votat acordarea unui noi ajutor de 40 de miliarde de dolari.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Joe Biden: Finlanda și Suedia fac NATO mai puternic | VIDEO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.