Zeci de mii de persoane protestează duminică seara în mai multe orașe din țară – LIVE TEXT

UPDATE:
* 21.00 – Protestatarii cer demisia ministrului Justiției.

S-au aprins luminițele telefoanelor și se intonează Imnul Național.

* Protestatarii au desfășurat în Piața Victoriei un steag mare al Uniunii Europene și scandează Jos comuniștii! și PSD, ciuma roșie!

*Potrivit unor estimări, în Piața Victoriei, din București, sunt aproape 10.000 de oameni, dar continuă să vină grupuri din zona metroului.

*Aproximativ 2.000 de persoane protestează, duminică, la Cluj, faţă de OUG 7 referitoare la legile justiţiei. Protestatarii cer demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi poartă pe mâini banderole albe, în semn de solidaritate cu magistraţii.

*Aproximativ 1.000 de persoane au venit duminică seara în Piaţa Unirii din Iaşi pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de ordonanţa de urgenţă ce vizează modificarea legilor Justiţiei. Ei sunt strânşi în jurul statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza, au pancarte şi steaguri, şi scandează lozinci antiguvernamentale. „Justiţie, nu corupţie”, „Magistraţi, nu cedaţi”, „Facem grevă generală, guvernarea e penală”, „Ruşine, ruşine să vă fie”, „Iaşul cere fără graţiere”, ” „Uniţi salvăm toată România”, „Astăzi ignoraţi, mâine repetaţi”, „Legile voastre, nişte dezastre”.

*

Mii de oameni au ieșit în stradă duminică seara, în semn de protest față de modificarea prin Ordonanță de Urgență a Legilor Justiției.

București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Sibiu sunt câteva dintre orașele unde au loc proteste.

Manifestările vin după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, aagistraţii au anunțat că opresc lucrul de luni, nemulţumiţi de noile modificări aduse legilor justiţiei prin OUG 7

Protestatarii din Piața Victoriei, din București, mobilizați sub sloganul Abrogați și apoi plecați, strigă „România, trezește-te!”, dar au și mesaje împotriva PSD.

Pe un bloc din Piata Victoriei a fost proiectat mesajul „Asta este țara noastră, nu este moșia voastra”.

Se scandează „Kovesi, nu uita, țara e de partea ta!” și „Cinste lor, cinste magistraților”, precum și „Go,go, go, Dragnea la bulău!”

Circulația este blocată pe Bdul. Kiseleff, dar și pe Bdul Iancu de Hunedoara.

Europa FM transmite în direct, din Piața Victoriei.

Filosoful Mihai Şora a anunţat și el că va participa la manifestația de duminică seara, în Piaţa Victoriei, şi îndeamnă la o participare cât mai mare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS