Confidenţialitate

Protestul „Abrogați și apoi plecați” în țară – LIVE TEXT – FOTO

Mii de oameni au ieșit în stradă. duminică seara, în semn de protest față de modificarea prin Ordonanță de Urgență a Legilor Justiției.

Sibiu. Peste 500 de persoane s-au strâns în piaţa centrală din Sibiu. Printre participanţii la miting se numără şi membri ai PNL şi USR. Protestatarii au pancarte cu mesaje prin care susţin independenţa Justiţiei şi cer demisia Guvernului. Oamenii au pregătit şi 400 de mărţişoare tricolore, care vor fi oferite femeilor cu ocazia sărbătorii româneşti a dragostei – Dragobetele.

Timișoara. Peste 500 de persoane s-au strâns în centrul orașului. Aceștia scandează “Hoții”, “PSD, ciuma roșie”, “Unitate” sau “Rezistăm, nu cedăm”.

Galați. Aproximativ 200 de oameni au ieșit în stradă și la Galați.  S-au adunat în fața Prefecturii din Galați și au venit cu mesaje precum „Corupția poate fi învinsă”, „Dragnea asta-i fața ta” (referindu-se la o pancartă pe care este desenat un lup), „Corupții și infractorii anchetează judecătorii”.

Cluj. Traficul în centrul orașului a fost blocat de protestatarii care mărșăluiesc, numărul acestora ajungând la aproximativ 2 000. În centrul oraşului se cer alegeri anticipate, iar participanţii îşi declară susţinerea faţă de magistraţi. Se strigă „Luptăm, luptăm, Justiţia apărăm!”, „Magistraţi, nu cedaţi!”, „Anticipate!”, „Ruşine să vă fie!”, „PSD, ciuma roşie!” sau „Ne-am săturat de cât ne-aţi furat” şi „Abrogaţi şi plecaţi!”. Dacă la ora 18:00 erau câteva sute de oameni în centru, după ora 19:00 mulțimea număra peste 1000 de participanți.

Arad. Peste 300 de arădeni participă la un protest în centrul oraşului, în Piaţa Revoluţiei, acţiunea având ca scop susţinerea nemulţumirilor magistraţilor cu privire la modificarea cadrului legislativ din domeniul Justiţiei prin ordonanţe de urgenţă. Protestatarii au început să se adune în Piaţa Revoluţiei după ora 18:00, în urma unei invitaţii lansate pe Facebook, pe grupul “Aradul Civic”. Oamenii scandează împotriva ordonanţei de modificare a legilor justiţiei, dar şi împotriva Guvernului şi a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, se flutură steaguri, iar unii participanţi folosesc vuvuzele, fluiere şi tobe pentru a atrage atenţia. De asemenea, se foloseşte o portavoce pentru transmiterea de mesaje. O parte dintre manifestanţi au pornit în marş prin centrul oraşului, pe trotuare, în timp ce ceilalţi au rămas în Piaţa Revoluţiei.

Iași. 1000 de persoane ieșit în Piaţa Unirii din Iaşi pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de ordonanţa de urgenţă ce vizează modificarea legilor Justiţiei, numărul fiind în creştere. Majoritatea manifestanţilor s-au organizat pe reţelele de socializare. Ei sunt strânşi în jurul statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza, au pancarte şi steaguri, şi scandează lozinci antiguvernamentale: “Justiţie, nu corupţie”, “Magistraţi, nu cedaţi”, “Facem grevă generală, guvernarea e penală”, “Ruşine, ruşine să vă fie”, “Iaşul cere fără graţiere”, ” “Uniţi salvăm toată România”, “Astăzi ignoraţi, mâine repetaţi”, “Legile voastre, nişte dezastre”.

Au plecat în marș pe traseul Piata Unirii – Bulevardul Stefan cel Mare – Primarie – PSD – Prefectura – Palatul Culturii – Bulevardul Anastasie Panu – Bulevardul Independentei – Piata Unirii.

Baia Mare. Peste 500 de persoane au ieșit în Piața Revoluției din Baia Mare. Printre participanţi s-au aflat membrii ai PNL, USP şi Plus, dar şi cetăţeni neafiliaţi politic. Acţiunea a fost organizată prin intermediul reţelelor de socializare.

Constanța.  Sunt aproximativ  300 de persoane care au plecat în marș prin oraș. Oamenii scandează mesaje împotriva partidului de guvernământ.

Zeci de oameni s-au strâns și în Focșani și Bacău.

Brașov. Câteva sute de persoane au ieșit pentru a protesta și în centrul orașului Brașov. „Suntem oameni. Ne place dreptatea, ne plac semenii noștri și ne dorim o viață bună. Dar în timp ce tu trudești la muncă, la școală pentru familie și pentru succesul tău ,ei lucrează zi de zi să îți facă viața un calvar, să îți ocupe zile la cozi la spitale și ghișee, în mizerie și delăsare pentru a își umple buzunarele din banii și din munca ta. Nu putem trăi cu animalele acestea care ne fură și ne mint zi de zi pentru că noi suntem oameni! Veniți să le arătăm că ne-a ajuns!” – este textul cu ajutprul căruia s-au mobilizat brașovenii pe Facebook.

În București, Circulația pe bd. Kiseleff a fost blocată încă din jurul orei 18:20.