Weekend Direcţia 5 la Europa FM

Europa FM te invită să descoperi piesele care au scris istorie şi poveştile care au marcat viaţa uneia dintre cele mai de succes trupe româneşti – Direcţia 5. În ultimul weekend al lunii ianuarie, timp de două zile, Europa FM te invită să te bucuri de Weekend Special Direcţia 5.

Formată în Bucureşti în anul 1991, trupa Direcţia 5 lansează primul album un an mai târziu, în 1992, “La vulturul de mare cu peştele în ghiare”, apoi canta in Bulgaria. În octombrie același an, Direcția 5 prezintă două piese la Festivalul de la Bregenz, Austria, pentru care este recompensată cu locul al II-lea.

În martie 1993 lansează albumul “Seducție”, un an mai târziu “Pantofi de lac”, lansat simultan în România, Belgia și Luxemburg, iar toate planurile trupei par să iasă chiar mai bine decât au fost gândite.

În 1994 participă chiar și la Festivalul Internațional “Cerbul de Aur” Brașov 1994 și ajunge singurul grup românesc din faza finală a Festivalului “ROCK A L’EST”.

În 1998, după o pauză discografică de patru ani, Direcția 5 revine cu single-ul “Altul mai bun”, urmat de albumul “Superstar”, în 1999.

Cu peste 30 de materiale discografice apărute până azi, despre Direcția 5 se poate spune că este o trupă care a trăit toate transformările muzicii românești și a fost parte din schimbare. Tocmai de accea sunt și multe poveștile care completează acest parcurs, unele spuse, altele rămase până acum secrete. Timp de două zile, pe 30 și 31 ianuarie 2016, Europa FM te invită să descoperi Direcția 5.