Confidenţialitate

Vrancea: Un elev de clasa a VIII-a a ajuns la spital după ce, într-o pauză, a pisat mai multe pastile antidepresive și le-a inhalat

Anchetă la o școală din Vrancea, după ce un elev de clasa a VIII-a a pisat mai multe pastile antidepresive, într-o pauză, și le-a inhalat. Băiatul a ajuns la spital după ce i s-a făcut rău și a rămas internat la pediatrie. Verificările începute trebuie să stabilească dacă cineva din rândul cadrelor didactice este răspunzător pentru ceea ce s-a întâmplat.

Incidentul a avut loc la școala generală din comuna Biliești, într-o puază. Băiatul de 13 ani, elev în clasa a VIII-a, luase mai multe pastile de la bunica lui.

Este vorba despre un medicament indicat pentru tratamentul stărilor de anxietate, depresie și insomnie.

El a pisat pastilele și le-a inhalat, iar în timpul orelor i s-a făcut rău. A fost preluat de o ambulanță și dus la Spitalul Județean Focșani, unde a primit îngrijiri și a rămas internat.

Gestul său este caracterizat ca un act de teribilism și vine pe fondul unei situații familiale delicate. Băiatul are părinții în străinătate și este crescut de bunică.

Tocmai de aceea, vor urma mai multe ședințe de consiliere spihologică.

La nivelul școlii a fost constituită o comisie care face verificări, pentru a se stabili dacă incidentul putea fi prevenit în vreun fel și dacă poate fi tras cineva la răspundere din rândul cadrelor didactice.

La școala din Biliești au ajuns joi și polițiștii de la compartimentul de prevenire a criminalității, pentru a le vorbi elevilor despre riscul consumului de droguri și altor substanțe cu efecte nocive.

Citește și: REPORTAJ Europa FM: Din cauza depopulării satelor, tot mai multe școli din Vrancea se închid, iar elevii sunt nevoiți să facă naveta zilnic | AUDIO

Foto: Shutterstock