Confidenţialitate

Vladimir Putin ar putea recunoaște independența celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei, Donețk și Lugansk | AUDIO

Liderii proruși ai celor două teritorii separatiste din estul Ucrainei, Donețk și Lugansk, l-au îndemnat luni pe preşedintele rus Vladimir Putin să recunoască independenţa acestor teritorii şi să pună în funcţiune o „cooperare în materie de apărare”, anunță agenția de presă France Press. Într-o discuție transmisă în direct chiar la această oră, de după reuniunea extraordinară a Consiliul Securităţii Rusiei, adjunctul administrației de la Kremlin, Dmitri Kozak, l-a întrebat pe Vladimir Putin dacă Donbasul ar trebui să fie anexat sau nu.

Apelurile liderilor separatiști din Donbas au fost coordonate şi difuzate la televiziunea rusă. Apoi, în direct, Vladimir Putin a avut o ședință cu toți factorii implicați, militari și civili.

La un moment dat, adjunctul administrației de la Kremlin, Dmitri Kozak, l-a întrebat pe șeful său, președintele Rusiei ce ar ar trebui să facă Federația cu Donbasul, cum ar trebui să discute cu Occidentul pe această temă și dacă să anexeze sau nu regiunea din estul Ucrainei.

Vladimir Putin a răspuns arătându-se sceptic că negocierile pe tema respectări acordului de la Misk ar putea avea rezultate bune.

Marţea trecută, deputaţii ruşi au votat la rândul lor un apel către preşedintele Vladimir Putin pentru ca Rusia să recunoască independenţa teritoriilor separatiste proruse care luptă, cu sprijinul Moscovei, împotriva armatei ucrainene în estul Ucrainei de opt ani.

Sursa foto: Twitter / President of Russia

Citește și: Analist politic de la Cernăuți: Războiul dintre Rusia și Ucraina nu este iminent. Miza Kremlinului este alta | AUDIO

Autor: Anca Grădinaru

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.