Confidenţialitate

Vladimir Putin va participa la exerciții ale forțelor nucleare ruse. Acestea sunt „regulate și transparente”, anunță Moscova | AUDIO

Acestea vor avea loc sâmbătă și fac parte din ceea ce autoritățile ruse numesc exerciții militare regulate și transparente. Manevrele au loc în contextual tensiunilor tot mai ridicate dintre Rusia și Occident legate de masarea forțelor ruse la granița cu Ucraina. 

Ministrul Apărării din Rusia a anunțat , vineri, că la exercițiile nucleare va lua parte și Comandantul Suprem al Forțelor Armate, Vladimir Putin.

Exercițiile, programate anterior după cum spun oficialii ruși, vor consta în lansări balistice și de croazieră.

Forțele Districtului Militar Sudic vor joncționa cu cele ale flotei militare din Marea Neagră și Marea Nordului pentru aceste exerciții ale forțelor nucleare.

Întrebat dacă aceste manevre nu cresc tensiunile dintre Rusia și Occident, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că nu există motive de îngrijorare pentru că exercițiile sunt transparente, au fost planificate din timp și sunt frecvente în armata rusă.

Îngrijorările Occidentului legate de situația de la granița cu Ucraina rămân ridicate. Rusia dezminte în continuare că ar intenţiona să invadeze Ucraina.

Ministrul Apărării din Rusia a anunțat că va discuta vineri la telefon cu omologul său din Statele Unite la invitația părtii americane.

Iar săptămâna viitoare secretarul de stat Anthony Blinken va discuta cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Lucia Ciocârlie Haranguș

Citește și: Separatiștii proruși ar fi încălcat de zeci de ori armistițiul cu armata ucrainiană, în doar 24 de ore. Capitala regiunii Lugansk, cea mai afectată