Confidenţialitate

Mărturia unui român care trăiește în Ucraina: „Lumea este pregătită de un eventual atac. E calmă. Așteaptă” | AUDIO

Aflați la distanță de linia de est a graniței, locuitorii din Cernăuți – Ucraina – își văd de viață în mod normal. Conflictul din regiunile separatiste Donetk și Lugansk – ce durează de 8 ani – a făcut ca oamenii să vadă conflictul cu alți ochi. Corespondentul Europa FM, Alexandru Neagu, a stat de vorbă cu Vasile Barbuța, un român care trăiește în Ucraina, aproape de granița cu România.

„Lumea este mult mai calmă și mai puțin panicată decât în statele vecine cu Ucraina pentru că aici, deja de 8 ani, țara de află în stare de război. În fiecare zi, lumea primește file de pe front: câte persoane sunt rănite, câte bombardări s-au petrecut sau câte victime. Și lumea aici este deja pregătită pentru un eventual atac. Este calmă, așteaptă”, a spus Vasile Barbuța.

Citește și: Reportaj exclusiv la granița cu Ucraina: Teamă de război dar și de un eventual val de refugiați

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vasile Barbuța spune că oamenii știu exact ce să facă în cazul în care sirenele vor suna pentru un posibil atac

„Dacă sună sirene, avem chiar un pic mai sus pe o placă pe casă unde este buncăr. Un subsol pregătit. Oricum, fiecare își pregătește – care se gândește la un eventual atac – valiza, cele necesare – un radio, ceva să prinzi comenzile care se vor transmite, să ai ceva de schimb, ceva de mâncat și așa mai departe. Deci, lumea este conștientă, știe ce să facă”, a mai povestit Vasile Barbuța.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Amator / Alexandru Neagu

Citește și: Mărturiile românilor din Cernăuți despre conflictul Rusia-Ucraina: „Noi suntem frați și surori. Nu ne trebuie război” | AUDIO

Autor: Alexandru Neagu