Confidenţialitate

Cine a confecționat celebra masă de 6 metri la care Putin a discutat cu Macron și Olaf Scholz. Prețul ei ar putea ajunge la 100.000 de euro

Situația de la granița cu Ucraina a devenit, de vineri 11 februarie, din ce în ce mai tensionată. Mai multe conversații între liderii statelor importante au avut loc de vineri până ieri. Vladimir Putin a discutat cu președintele Statelor Unite ale Americii, cu președintele Franței, dar și cu cancelarul german. Pe Emmanuel Macron l-a primit la masa de 6 metri în cadrul unei întâlniri pe 7 februarie, iar pe Olaf Scholz l-a așezat la aceeași masă lungă de 6 metri – a cărei imagine a devenit virală pe interet, dar și subiect de glume – pe 15 februarie. Dar cine a construit celebra masă?

Renato Pologna da Cantù este șeful companiei și este cel care a confecționat masa albă, lungă de 6 metri, la care Vladimir Putin a discutat cu Emmanuel Macron și Olaf Scholz. Renato a clarificat că masa are o lungime de 6 metri și o lățime de 2,60 de metri.

„Blatul este o piesă unică și este foarte dificil de manevrat. Este lăcuit cu alb și placat cu profil de foiță de aur. Decorațiunile de pe partea superioară sunt realizate manual”, a explicat Remato pentru Corriere Della Sera.

Deși în presa externă s-a vehiculat că masa a fost special confecționată pentru întâlnirile președintelui Rusiei din perioada pandemiei de coronavirus, pentru a păstra distanța optimă între el și interlocutor, Renato a spus că lungimea mesei nu are de-a face cu păstrarea distanței sociale: „Am făcut-o acum 25 de ani”.

Întrebat cât ar valora masa celebră a lui Vladimir Putin, Renato a spus că: „Poate 100.000 de euro”.

Sursa foto: President of Russia

Citește și: Ursula von der Leyen, mesaj către Rusia: „Nu alegeți războiul” | LIVE UPDATE

Autor: Carmen Zanfir