Confidenţialitate

Vineri dimineața, grevă de avertisment a ceferiștilor. Trenurile nu vor circula între orele 7:00 şi 9:00 | AUDIO

Vineri dimineaţa ceferiștii vor intra în grevă de avertisment iar circulaţia trenurilor va fi oprită între orele 7:00 şi 9:00.

Sindicaliștii atrag atenția că la CFR Infrastructură nu mai există contract colectiv de muncă, iar la CFR Marfă contractul expiră la sfârșitul anului. În plus, bugetele ambelor companii nu au fost nici acum aprobate de Guvern, și acestea funcționează pe bugetele de anul trecut, ceea ce nu permite realizarea de investiții în infrastructura feroviară.

Totodată, angajații de la căile ferate reclamă că nu sunt plătiți în raport cu responsabilităţile şi munca depusă, afirmă preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Conducerea CFR Infrastructură a făcut presiuni asupra sindicaliștilor, cerându-le să înlăture afişele din gări în care greviștii anunță călătorii că circulaţia trenurilor va fi oprită vineri dimineața, mai spune liderul BNS la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Dumitru Costin spune că vineri dimineața, între orele 7:00 și 9:00 trenurile nu vor pleca din gări, iar cele care sunt pe traseu se vor opri în prima stație pe perioada grevei de avertisment, astfel încât călătorii să fie cât mai puțin afectați de protest.

Foto: Shutterstock

Citește și: Ambrozia de pe terenuri va putea fi tăiată de autorități, dacă proprietarul nu o face | AUDIO