Victor Ponta va fi numit secretar general al Guvernului

Victor Ponta, fostul premier și lider al PSD, va fi numit la șefia Secretariatului General al Guvernului, au declarat surse  de la Palatul Victoria, pentru Europa FM.

Victor Ponta este, în prezent, deputat PSD.

Din 2012 până în noiembrie 2015, a ocupat funcția de prim-ministru al României.  La insistențele liderilor PSD, el a demisionat de la Palatul Victoria, la scurt timp după incendiul din clubul Colectiv.

În 2014, a fost candidatul PSD la alegerile prezidențiale, însă a pierdut confruntarea cu Klaus Iohannis.

Pentru ca Victor Ponta să preia SGG, este nevoi ca actualul secretar general, Mihai Busuioc, să demisioneze sau să fie demis.

Această numire şi demitere poate fi făcută direct de către premier, prin ordin, şi se publică în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.

Busuioc a fost secretar general adjunct al Ministerului Dezvoltării, în vremea când acesta era condus de Liviu Dragnea, şi este un apropiat al şefului PSD.

Secretarul General al Guvernului are o serie de atribuţii importante în privinţa organizării şi funcţionării Guvernului şi a aparatului administrativ, având competenţe şi în privinţa organizării şedinţelor de Guvern.

La Guvern a fost astăzi şi fostul ministru al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, cunoscut drept un apropiat al lui Victor Ponta.

Ponta: Scandalul privind demisia premierului afectează bugetul și investițiile. Nimeni nu mai lucrează, toată lumea așteaptă

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS