Confidenţialitate

Ponta: Scandalul privind demisia premierului afectează bugetul și investițiile. Nimeni nu mai lucrează, toată lumea așteaptă

Fostul premier, Victor Ponta, îl atacă dur pe liderul PSD, Liviu Dragnea, după ce i-ar fi cerut demisia premierului Sorin Grindeanu.

Într-un interviu pentru Europa FM, fostul premier a declarat că președintele partidului ar trebui să renunțe la stilul său de a conduce: un singur șef care dă ordine, iar ceilalți le execută.

”Domnia sa (Liviu Dragnea n.r.) a avut un stil acolo în Teleorman, în care exista un singur șef care le decidea pe toate și toți ceilalți erau executanți. Nu poți să conduci o țară din biroul de la Kiseleff, de la PSD”, a adăugat Victor Ponta.

Fără să dea nume, fostul premier e de părere că ar trebui schimbați unii miniștri care nu au performat, dar nu tot Guvernul.

”Personal, cred că sunt miniștri care ar fi foarte bine să fie înlocuiți. Mai bine nici nu ajungeau acolo în funcție. Au fost numiți pe un criteriu strict personal, de loialitate față de Liviu Dragnea sau Niculae Bădălău (președinte executiv al PSD n.r.) nu au calități profesionale sau nici măcar politice care să-i fi recomandat. Oameni care nu au făcut nici politică, nici activitate administrativă decât ori în județul Teleorman, ori în Giurgiu și de acolo au ajuns miniștri. Am o problemă cu cei care vorbesc de România, membră a UE, care nu știu o limbă străină, care nu au pregătirea pentru funcția respectivă. Dar asta este o analiză pe care primul ministru cu șeful partidului pot să o facă și dacă consideră că cineva nu performează, cu siguranță poate fi înlocuit”, a spus Victor Ponta.

Victor Ponta spune că acest scandal afectează inclusiv bugetul, dar și investițiile.

În plus, vom pierde și fonduri europene, în contextul în care oficialii de la Bruxelles abia s-au obișnuit cu actualul Guvern.

Fostul premier se așteaptă și la o rectificare bugetară negativă în condițiile promisiunilor privind salariile bugetarilor:

Schimbarea regilor, bucuria nebunilor în România. În momentul în care toată ziua vorbești despre schimbarea miniștrilor, eu, care am lucrat în acest domeniu mult timp, vă spun că nimeni din aparatul administrativ nu mai lucrează, toată lumea așteaptă să vadă dacă îl schimbă sau nu pe ministru. Apoi, vine cineva care, oricât de bun sau de deștept, are nevoie de timp să se acomodeze. Apoi vine vara, vine rectificarea bugetară care, probabil, va fi negativă, vine construcția bugetului, nu am acreditat încă nici o autoritate de management sau un organism intermediar pentru fonduri europene, n-am rezolvat cu Comisia Europeană problema deficitului excesiv … Eu urmăresc în continuare cifrele și în nici o lună nu s-a realizat programul de încasări. Asta înseamnă că de la anumite capitole trebuie să transferi banii pentru salarii (…) nu avem fonduri europene”, a spus Victor Ponta la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.