Confidenţialitate

Viceprimarul din Mariupol, pentru Europa FM: „Rușii folosesc crematorii mobile pentru a-și ascunde crimele” | AUDIO

Amploarea crimelor din Mariupol nu este, încă, cunoscută. Orașul este blocat de săptămâni întregi și nimeni nu poate intra sau ieși. Președintele Volodimir Zelenski declara că, la Mariupol, crimele comise de ruși ar putea fi de 10 ori mai mari decât la Borodianka. În exclusivitate pentru Europa FM, viceprimarul orașului asediat de la Marea Azov, Serghei Orlov, spune că dimensiunile tragediei din orașul său ar putea fi de 10 ori mai mari decât Bucha și Borodianka la un loc, iar rușii folosesc crematorii mobile pentru a-și ascunde crimele.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autoritățile din Mariupol spun că armata rusă a folosit crematorii mobile în oraș pentru a scăpa de cadavrele de pe străzi.

„Știm că Rusia a adunat cadavrele de pe străzi”, spune viceprimarul Serghei Orlov. „Știm că le-au promis mâncare localnicilor care încă mai sunt în oraș, pentru a-i forța să adune cadavrele de pe străzi. Pentru a curața orasul”, a adăugat viceprimarul din Mariupol.

Viceprimarul mai spune că „localnicii povestesc că multe cadavre aflate în gropi comune au fost luate și duse în altă parte. Avem o serie de informații că Rusia ascunde cadavrele chiar în alte teritorii din Donesk”.

Viceprimarul din Mariupol: Rusia ascunde urmele crimelor sale

„Acum câteva săptămâni erau sute de cadavre pe străzi, acum au dispărut. Nu înțelegem cum, dar Rusia ascunde urmele crimelor sale”, a mai spus viceprimarul din Mariupol.

Viceprimarul din Mariupol a declarat pentru Europa FM că amploarea crimelor din Mariupol poate fi de 10 ori mai mare decât cele de la Bucha or Borodianka. „Noi credem că vorbim de 21.000 de oameni uciși”, spune Serghei Orlov.

A doua parte a interviului Europa FM cu viceprimarul din Mariupol, Serghei Orlov:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Viceprimarul din Mariupol, pentru Europa FM: „Rezistăm acum cu ultimele puteri. Nu avem decât moralul și curajul armatei” | AUDIO