Confidenţialitate

Viceprimarul din Mariupol, pentru Europa FM: „Rezistăm acum cu ultimele puteri. Nu avem decât moralul și curajul armatei” | AUDIO

Orașul Mariupol a fost atacat și în această dimineață de forțele ruse, după ce autoritățile ucrainene au respins ultimatumul dat de Federația Rusă. Într-un interviu în exclusivitate pentru Europa FM, Viceprimarul din Mariupol, Serghei Orlov, a declarat că rușii dețin controlul în aproape 70% din partea civilă a orașului. Ultimul bastion pare să fie zona industrială.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Mariupol rezistă acum cu ultimele puteri și posibilitățile pe care le are”, spune Serghei Orlov. „Nu avem decât moralul și curajul armatei”, adaugă viceprimarul din Mariupol. Altfel – spune el: „Nu avem mâncare, apă, utilități, niciun ajutor. E foarte dificil”.

Potrivit viceprimarului din Mariupol, rușii au adus mai mult echipament și arme în zonă și 15.000 de soldați sunt în apropiere.

„Armata ucraineană continuă să apere orașul în partea de sud, în zona industrială, unde se află Uzinele Azovstal” – spune Serghei Orlov. În rest, 70% din oraș este controlat de ruși. Dar Serghei Orlov vorbește despre o ocupare temporară.

Potrivit viceprimarului Serghei Orlov spune 90 % din oraș este afectat de bombardamente, iar 40% e distrus total. Potrivit unor calcule preliminare, 950 de blocuri sunt total distruse, 21.000 case private, 70% din spitale, școli, grădinițe.

Prima parte a interviului Europa FM cu viceprimarul din Mariupol, Serghei Orlov:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Facebook / Борис Николаевич Яковенко

Citește și: Care este scopul final al lui Putin? Expert militar: „Vrea să facă din Rusia o super-putere, nu recunoaște că este în declin” | VIDEO