Confidenţialitate

Un masacru mai înfiorător decât cel din Bucea, descoperit în Borodianka. Sute de civili, uciși și lăsați pe străzi sau în gropi comune | VIDEO

Sute de civili au fost uciși și lăsați pe străzi sau aruncați în gropi comune în Borodianka, situat la nord-vest de Kiev. Este al doilea oraș distrus de ruși în Ucraina, după Bucea. Autoritățile ucrainene spun că pare să fie un masacru chiar mai mare decât la Bucea.

Mai multe fotografii realizate în urmă cu o zi au surprins cartiere întregi cu blocuri distruse complet, din care au mai rămas doar câteva ziduri negre.

Nu a mai rămas nimic în picioare în Borodianka.

CNN a mers la fața locului  împreună cu voluntarii care strângeau trupurile civililor de pe străzi. Unul dintre voluntari spune că civilii au fost împușcați fără nici un motiv.

Primarul din Borodianka spune că trupurile civililor morţi s-ar afla în dărâmăturile clădirilor atacate sistematic de ruşi.

 „Credem că au murit cel puţin 200 de oameni”, a declarat el. Anterior, președintele Volodimir Zelenski a comunicat că, potrivit informaţiilor sale, numărul de victime din Borodianka ar fi mai mare decât în Bucea.

Pe jumătățile de ziduri care au mai rămas în picioare și pe mașinile distruse, soldații ruși au scris literele Z și V, care se regăsesc și pe tancurile cu care armata rusă a intrat în Ucraina.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Colaj Twitter / hromadske