VASLUI: Anchetă la Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă

Anchetă la Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă din Vaslui. Şeful instituției a fost amendat și s-a ales cu permisul suspendat pentru 30 de zile, după ce, potrivit poliţiştilor rutieri din Iaşi, a efectuat o depăşire neregulamentară şi ar fi adresat semne obscene poliţiştilor.

Şeful Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Vaslui, Dan Bahrim, a rămas fără permis de conducere pentru 30 de zile şi s-a ales cu o amendă pe raza judeţului Iaşi, după ce a efectuat o depăşire neregulamentară şi le-ar fi adresat semne obscene poliţiştilor rutieri ieşeni.

Ofiţerul, care este din judeţul Iaşi şi face naveta la Vaslui, se afla la volanul unui autoturism Dacia Duster, a efectuat o manevră de depăşire pe linia continuă, pe raza judeţului Iaşi, depăşind chiar o maşină a Serviciului Rutier.

După efectuarea manevrei de depăşire, Bahrim ar fi scos mâna pe geamul autoturismului şi ar fi adresat semne obscene poliţiştilor rutieri.

„Conducătorul auto a fost oprit, i s-a aplicat o sancţiune contravenţională şi i s-a suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice timp de 30 de zile pentru efectuarea manevrei de depăşire neregulamentară şi pentru adresarea de semne obscene echipajului rutier”, au precizat reprezentaţii IPJ Iaşi.

La nivelul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă a fost demarată o anchetă.

„Verificările efectuate la nivelul DGPI au avut în vedere raportul depus de ofiţer, nefiind primită din partea conducerii profesionale a IPJ Iaşi sau din partea echipajului de poliţie implicat nicio sesizare privind comportamente/abordări inadecvate profesiei, ale ofiţerului DGPI, faţă de personalul Biroului Poliţiei Rutiere. Pentru o corectă verificare a situaţiei de fapt, necesară preîntâmpinării repetării sale, conducerea DGPI a solicitat conducerii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Iaşi suport – în vederea documentării circumstanţelor producerii evenimentului
şi iniţierii unei analize interne, conform competenţelor de specialitate, cu privire la aspecte ce ţin de etica şi deontologia profesiei de militar’, se arată într-un comunicat de presă remis de DGIPI.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS