Confidenţialitate

Val de solidaritate cu victimele tragediei din Coletiv

Răniții și familiile îndurerate au în continuare nevoie de ajutor.

Firme, dar și persoane fizice își oferă ajutorul, după această dramă.

Numeroase societăți au anunțat că își oferă ajutorul după tragedia din București. Se oferă cazare, transport (cu avionul, mașina sau autocarul), consiliere psihologică, tratamente, mâncare, băuturi, servicii funerare și asistență juridică.

A fost creată o pagină de internet pentru cei care vor să își ofere serviciile: colectiv.info.

Aici sunt prezentate firmele care se implică în ajutarea victimelor și rudelor victimelor din tragedia de la Colectiv.

MedLife vine în sprijinul eforturilor depuse de spitalele de urgență pentru ajutorarea victimelor incendiului de la clubul Colectiv din București și pune la dispoziție serviciul de chirurgie plastică din camera de gardă a spitalului Life Memorial Hospital, pentru tratamente în regim de ambulatoriu.

Victimele care au nevoie de astfel de tratamente se pot prezenta la camera de gardă a Spitalului Life Memorial Hospital de pe Calea Griviței nr. 365 sau pot telefona la numărul de call center 021/9646.

Rețeaua de sănătate Regina Maria anunță că o echipă medicală de urgență dedicată acestei situații stă la dispoziție la numărul de telefon 0722 456 711 și le oferă gratuit tuturor celor care au nevoie îngrijire medicală și tratament, consultații în ambulatoriu, medicamente și materiale sanitare și consiliere psihologică.

SKAL International Romania transmite condoleanțe familiilor care și-au pierdut oameni dragi în urma accidentului de vineri noaptea, gânduri bune și însănătoșire grabnică celor răniți.

”Suntem alături de familiile îndurerate și oferim cazare gratuită celor din provincie în cadrul Ibis București Gara de Nord, Hotel Novotel, Hotel Ramada Parc, Hotel Cișmigiu și Le Boutique Hotel Moxa – Bucharest, Golden Tulip Victoria Bucharest. Doritorii pot suna la numerele de telefon: 0744.336.464 sau 0740.260.627”.

Pentru familiile îndoliate, Primăria Capitalei a anunţat că asigură locurile de veci şi cheltuielile de înmormântare. Rudele celor morţi pot să facă solicitare în acest sens la numărul de telefon 0 800.800.868.

Mii de persoane au trecut prin faţa intrării clubului bucureştean Colectiv, mistuit de un incendiu care a ucis 30 de persoane.

Zona s-a umplut de candele, lumânări şi flori.

La locul tragediei au mers să se reculeagă rude şi prieteni ale celor care au pierit  sau care au fost răniţi în incendiu, dar şi bucureşteni care nu cunoşteau victimele, dar care au răspuns apelului mobilizator de pe reţelele de socializare.

Cu toţii vor ca cei vinovaţi să fie traşi la răspundere, iar autorităţile să adopte măsuri care să preîntâmpine astfel de tragedii.

Ceremonii comemorative au fost organizate și în alte orașe ale țării.

Într-un mesaj video, postat pe pagina sa de Facebook, preşedintele Klaus Iohannis a făcut apel la solidaritate, cerând autorităţilor să dea dovadă de responsabilitate.

Ambasadorul Franţei, François Saint-Paul, a anunţat că, în această seară, vor sosi la Bucureşti doi specialişti francezi în tratarea arsurilor. Aceştia li se vor alătura echipei israeliene care a efectuat, astăzi, primele intervenţii.

140 de răniţi sunt spitalizaţi, majoritatea în stare critică sau gravă. În jur de 30 sunt neidentificaţi.

Medicul Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne, a avertizat că numărul deceselor ar putea creşte.

În urma incendiului care a îndoliat România, premierul Victor Ponta a cerut verificarea autorizaţiilor de funcţionare pentru toate cluburile din țară.

Reprezentantul firmei care a făcut antifonarea în Colectiv spune că patronii au refuzat să cumpere material ignifug pentru că era ”prea scump”.

O văduvă, mamă a 5 copii, angajată la negru la clubul Colectiv şi plătită cu 100 de lei pe zi, a murit în incendiul de vineri noapte. Potrivit Mediafax, femeia a mers la serviciu în locul unei colege, care se simţea rău. Inspecţia Muncii face propriile verificări.

Dosarul a fost preluat de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. S-a început urmărirea penală pentru ucidere din culpă şi distrugere.

Procurorii au ridicat probe de la locul tragediei. Ieri, la Poliţia Capitalei, au fost audiaţi primii martori, supravieţuitori ai tragediei.

O echipă de experţi ai Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă Petroşani a ajuns la Bucureşti pentru a investiga cauzele izbucnirii incendiului care a cuprins, aseară, clubul bucureştean Colectiv. INCD-INSEMEX este singurul institut din ţară cu specialişti care pot stabili cu exactitate cauzele producerii unei asemenea tragedii.

Primarul Sectorului 4 susţine că, din punctul de vedere al instituţiei pe care o conduce, au fost îndeplinite toate formele legale pentru funcţionarea clubului.

Primăria Capitalei a anunţat că asigură locurile de veci şi cheltuielile de înmormântare pentru cei care şi-au pierdut viaţa în incendiu. Familiile victimelor pot să facă solicitare în acest sens la numărul de telefon 0800.800.868.

Numeroase persoane au mers la Centrul de Transfuzie din Capitală să doneze sânge pentru supravieţuitori.