Inspecția Muncii verifică legalitatea angajării personalului la clubul Colectiv

Inspecția Muncii verifică legalitatea angajării personalului la clubul Colectiv, mistuit de flăcări vineri seara.

Bilanţul deceselor a urcat, astăzi, la 29.

În incendiu a murit, potrivit Mediafax, şi o femeie de serviciu, văduvă şi mamă a 5 copii. Rudele spun că victima ar fi lucrat la negru în local, fiind plătită cu 100 de lei pe zi.

Apropiaţii spun că femeia ar fi mers la serviciu în locul unei colege, care o rugase să îi facă această favoare pentru că se simţea rău.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a dispus o anchetă socială.

“Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, sub coordonarea Gabrielei Coman, președinte ANPDCA, precum și o echipă a Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei de sector sunt pe teren, pentru a efectua o anchetă socială cu privire la situația celor cinci copii ai victimei tragicului eveniment de vineri, 30 octombrie, petrecut într-un club din Capitală. Scopul anchetei este identificarea măsurilor de sprijin pentru cei cinci copii”, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii.

Dosarul a fost preluat de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. S-a început urmărirea penală pentru ucidere din culpă şi distrugere.

Procurorii au ridicat, ieri, probe de la locul tragediei. Astăzi, la Poliţia Capitalei, au fost audiaţi primii martori, supravieţuitori ai tragediei.

O echipă de experţi ai Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă Petroşani a ajuns la Bucureşti pentru a investiga cauzele izbucnirii incendiului care a cuprins, aseară, clubul bucureştean Colectiv. INCD-INSEMEX este singurul institut din ţară cu specialişti care pot stabili cu exactitate cauzele producerii unei asemenea tragedii.

Primarul Sectorului 4 susţine că, din punctul de vedere al instituţiei pe care o conduce, au fost îndeplinite toate formele legale pentru funcţionarea clubului.

Primăria Capitalei a anunţat că asigură locurile de veci şi cheltuielile de înmormântare pentru cei care şi-au pierdut viaţa în incendiu. Familiile victimelor pot să facă solicitare în acest sens la numărul de telefon 0800.800.868.

Un covor de flori şi lumânări se întinde lângă zidurile localului mistuit de flăcări. Cei care au mers să se reculeagă acolo au spus că vor ca autorităţile să le spună cine sunt vinovaţii pentru moartea celor 29 de persoane, cele mai multe tinere. Dintre cei aproape 200 de răniţi, unii se zbat între viaţă şi moarte pe paturile de spital.

Doi membri ai trupei Goodbye to Gravity, care concerta în Colectiv, anume chitaristul Vlad Telea și tobarul Adi Rugină, și-au pierdut viața în incendiu.

În urma incendiului care a îndoliat România, premierul Victor Ponta a cerut verificarea autorizaţiilor de funcţionare pentru toate cluburile din țară.

Sute de persoane au mers la Centrul de Transfuzie din Capitală să doneze sânge pentru supravieţuitori.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS