Confidenţialitate

Urmează-ți Visul | Un ascultător Europa FM construiește o casă pentru familia Georgianei | VIDEO

Dacă ar fi să luăm la întâmplare 100 de copii, cel mai probabil, numărul celor care vor să devină profesori ar fi destul de mic.

Printre copiii care vor să ajungă la catedră se numără și Georgiana, fata pe care v-am prezentat-o la începutul anului, în cadrul campaniei “Urmează-ți visul”.

Sigur, visul Georgianei de ajunge profesoară de franceză nu ar fi de neatins pentru un copil inteligent, dintr-o familie cu venituri medii.

De inteligență nu duce lipsă, dar mai are și cinci frați mai mici. La începutul anului, locuiau cu tot cu părinți într-o casă veche, cu două camere și fără curent electric.

Trăiesc și acum din alocații și salariul minim al tătălui, dar în afară de asta, lucrurile s-au schimbat în bine. Printre altele, familia locuiește într-o locuință modulară oferită de OMV Petrom.

Deși e mult mai primitoare decât casa în care locuiau până nu de mult, e soluție temporară. Asta pentru că un ascultător Europa FM, care a dorit să rămână anonim, îi construiește Georgianei și familiei sale o casă adevărată.

Cu sau fără ajutorul ascultătorilor Europa FM, Georgiana ar fi continuat să ia note mari. Ar fi învățat, numai ea știe cum, într-o casă veche, fără curent, în care ar fi împărțit cele două camere cu părinții și cei 5 frați. Între timp, familia s-a mutat într-o căsuță modulară.

“Avem două paturi suprapuse, biroul, scaunul și încă o canapea. Are și curent electric. Ne ajuta mult faptul că este încălzită peste iarnă”, a descris Georgiana căsuța modulară.

Pentru mulți, poate suna banal. Pentru frații Georgianei, e mare lucru că nu mai dorm claie peste grămadă. Fiecare are patul lui, și asta e ceva formidabil.

Veștile bune nu se opresc aici. La anul, familia Georgianei se va muta într-o casă nouă, în adevăratul sens al cuvântului. Un ascultător Europa FM cu suflet mare, le construiește o casă de la zero. Până la sfârșitul anului ar trebui să fie gata acoperișul, spune mama Georgianei.

“Noi îi mulțumim foarte mult domnului director de la supermarketul Cocoș din Ploiești. Ne construiește o căsuță. Ne-a văzut situația pe internet, a urmărit și s-a oferit să ne ajute cu o casuță. Cu camere mai multe și mai mari, cu bucatărie, cu living în care sa ne strângem toți”, a spus mama Georgianei.

“Mi s-au înmuiat picioarele când mi-a spus mama. Nu o credeam. Am zis ca îmi face o farsă”, și-a amintit Georgiana momentul când a aflat că va avea o casă nouă.

Nu e ușor să iei note mari când adormi flămând. În zilele bune, cei șase copii mâncau ce era mai ieftin: cartofi, varză ori fasole. Cel puțin o vreme, vor mânca pe îndestulate, mulțumită Gala Catering, care oferă familiei alimente în valoare de 2000 de lei lunar, timp de un an de zile.

“Au venit lună de lună, chiar și în carantină. Și le mulțumim frumos. E frigiderul plin. Copiii au avut mereu la școală de toate. Ieri am făcut pizza!” a spus mama Georgianei.

Georgiana nu are cuvinte să le mulțumească tuturor celor care i-au sărit în ajutor și încă nu îi vine să creadă că a primit o șansă reală de a-și urma visul. Dar știe că sunt și lucruri pe care nu ți le poate dărui nimeni. Așa că are un sfat pentru copiii, nu puțini, care trec prin ce a trecut și ea.

“Să învețe mereu. Să învețe din greu. Pentru că dacă înveți din greu, până la urmă, visul tău o să se îndeplinească. Educația e totul”.

Cum am împlinit visul Georgianei, în ianuarie 2020:

„Urmează-ţi Visul”, o campanie realizată cu sprijinul OMV Petrom