Confidenţialitate

Printr-un zbor istoric, miliardarul Richard Branson a dat startul turismului spațial

Miliardarul englez Richard Branson s-a aflat, duminică, la bordul navetei SpaceshipTwo Unity pentru o călăltorie istorică, ce marchează startul turismului spațial.

În ultimii 17 ani, antreprenorul a investit peste un miliard de dolari în acest vis al copilăriei sale, anume să ajungă în spațiu.

A fost primul astfel de zbor în spațiu cu un echipaj din care nicio persoană care nu e astronaut, potrivit Virgin Galactic.

La bordul avionului spațial suborbital se va afla pentru prima dată un efectiv complet: doi piloți, trei angajați ai Virgin Galactic și Richard Branson.

Naveta va ajunge puțin sub linia Kármán, marca de altitudine de 100 de kilometri, pe care mulți cercetători o consideră limita de la care începe spațiul.

În vârstă de 70 de ani, Richard Branson deține Virgin Galactic.

Naveta SpaceshipTwo Unity și avionul purtător VMS Eve au decolat de pe o pistă construită într-una dintre cele mai pustii zone de deșert din America de Nord, în New Mexico.

Inițial, lansarea era programată pentru ora 16.00 (ora României), dar a fost amânată cu o oră și jumătate din cauza condițiilor atmosferice.

Momentul în care a ajuns la locul lansarării îl puteți urmări aici.

Lupta pentru turismul spațial este una strânsă.

Miliardarul Jeff Bezos, fostul CEO al Amazon, și-a programat lansarea rachetei sale Blue Origin pentru 20 iulie, când se împlinesc 52 de ani de când omul a pășit pe Lună.

Urmărește aici lansarea LIVE:

Richard Branson a mai atras atenția asupra sa cu diferite excentricități, fiind prima persoană din lume care a traversat Atlanticul cu balonul, iar în 2007 a sărit de pe acoperișul Casino Palms din Las Vegas pentru a marca zborul inaugural al companiei sale aeriene, Virgin America.

În 2004, el a fondat compania de zboruri spațiale Virgin Galactic, care a dezvoltat avionul spațial suborbital SpaceShipTwo, conceput pentru turismul spațial

Anterior, în 2000, Richard Branson a devenit cavaler al Marii Britanii, Palatul Buckingham pentru „servicii aduse antreprenoriatului”