Un CEO oferă şapte milioane de lire sterline angajaţilor săi

Henry Engelhardt, CEO-ul companiei galeze de asigurări Admiral Group, a anunţat recent că oferă 1.000 de lire sterline fiecăruia dintre angajaţii săi.

Banii reprezintă un cadou de despărţire la plecarea sa din companie, în luna mai a acestui an, potrivit CNBC.

CEO-ul Admiral Group a anunţat că la plecarea sa din companie, el şi soţia sa vor primi şapte milioane de lire sterline, pe care aleg să îi împartă cu angajaţii care au cel puţin un an de experienţă în companie.

Ceilalţi vor primi câte 500 de lire sterline, potrivit Business Magazin.

În cadrul companiei, cunoscută mai ales pentru asigurările pentru maşini din Regatul Unit, lucrează circa 7.000 de angajaţi în ţări precum Ţara Galilor, Anglia, India şi Italia.

„Să spun mulţumesc tuturor angajaţilor Admiral care lucrează din greu în fiecare zi pentru a face compania grozavă este cel mai important lucru pe care putem să îl facem. Facem acest cadou în semn de recunoaştere a muncii lor şi a spiritului de echipă ce a susţinut succesul Admiral pe măsură ce ne-am dezvoltat de la un start-up cu valoarea 0, la o companie evaluată la cinci miliarde de lire sterline astăzi” a declarat Engelhardt.

„Eu şi soţia mea vrem să adresăm mulţumiri sincere tuturor celor de la Admiral”, a continuat acesta.

Henry Engelhardt a anunţat în urmă cu aproximativ un an că va renunţa la funcţia de CEO pe care a avut-o de la fondarea companiei, în 1991.

Printre alte aspecte neobişnuite ale modului în care Engelhardt abordează leadershipul se află şi fondarea Ministerului Distracţiei din cadrul Admiral, prin care organizează evenimente relaxante pentru fiecare membru al companiei, asigurându-se astfel că toţi angajaţii săi sunt fericiţi.