Confidenţialitate

Un bărbat din Gorj, acuzat că și-a ucis iubita, achitat după ce a stat 7 luni în închisoare

Un bărbat de 61 de ani, din orașul Țicleni, județul Gorj, care a stat 7 luni în închisoare, a fost achitat astăzi de Tribunalul Gorj.

Acesta a fost acuzat de omor, după ce și-a găsit iubita moartă în pat. „E aceeași situație cu Țundrea”, spune un consilier local din Țicleni.

Bărbatul de 61 de ani, pensionar, a ajuns după gratii după ce în luna decembrie a anului 2018, și-a găsit concubina moartă în pat. Acesta a devenit principalul suspect, întrucât femeia de 60 de ani, care consumase băuturi alcoolice, avea lovituri la cap.

În urma cercetărilor, în luna mai 2019, procurorii au decis ca bărbatul de 61 de ani să fie trimis în judecată pentru omor.

Astăzi, însă, Tribunalul Gorj a dispus achitarea bărbatului. Decizia instanței nu este definitivă.

Constantin Brănescu, consilier local PNL, din orașul Țicleni, susține că Ioan Vrânceanu a spus de la început că este nevinovat.

„A spus din prima că omul este nevinovat. Ei trăiau în concubinaj de ani de zile, ea era căsătorită, consuma alcool. Cu câteva zile înainte, căzuse acasă, s-a lovit la cap. Au băut acolo și a găsit-o moartă, iar Poliția l-a arestat că el ar fi omorât-o. A găsit-o pe scară căzută și a luat-o și a pus-o în pat, din câte am înțeles. Pur și simplu un nevinovat, doar că s-a întâmplat să o găsească moartă în pat lângă el. Omul acesta a stat nevinovat în pușcărie șapte luni. Mi se pare o tâmpenie să trimiți un om nevinovat în pușcărie, pentru ceva ce nu a făcut”, a declarat Constantin Brănescu.

Consilierul local cere, totodată, ca anchetatorii care au decis trimiterea în judecată și arestarea gorjanului să fie trași la răspundere.

„E aceeași situație cu Țundrea sau cu alții care au făcut pușcărie nevinovați luni de zile. Dacă au consumat băuturi alcoolice ziua, au zis că el este criminalul. Nu au luat în calcul că ea a căzut, că a găsit-o pe scară lovită la cap. Au recunoscut și soțul, și copiii ei că nu cred că este el autorul crimei. Știau de relația lor”, a mai spus el.

Consilierul local spune că bărbatul care a fost achitat este un om care nu a jignit pe nimeni și care a spus tot timpul că este nevinovat.

„Eu l-am mai dus la proces, de câteva ori, cu mașina, l-am ajutat și cu bani, stătea stresat la toate termenele, îmi spunea că e nevinovat. El a fost un strungar foarte bun, priceput”, a mai precizat Constantin Brănescu.

Femeia care a murit era căsătorită, însă soțul ei și cei doi copii nu s-au constituit părți civile în cauză.