Confidenţialitate

Un angajat DNA a fost reținut pentru 24 de ore pentru luare de mită | AUDIO

Un angajat al DNA a fost reținut pentru 24 de ore pentru luare de mită. El ar fi pretins bani de la un om de afaceri pentru un contract de achiziție ce urma să fie încheiat cu Direcția Națională Anticorupție.

Specialistul DNA a fost prins în flagrant de colegii lui în timp ce lua o primă tranșă de 6 mii de euro dintr-o mită de 12 mii de euro. Nicolae Despa a cerut banii de la o firmă pe care urma să o ajute să câștige un contract cu Direcția Națională Anticorupție.

Mita cerută inițial, spun anchetatorii, ar fi fost de 15.000 de euro, dar angajatul DNA s-a mulțumit, după mai multe negocieri, cu suma de 12.000 de euro, plătibilă în două tranșe.

Potrivit unor surse judiciare, citate de G4media, prin acest contract DNA urma să cumpere drone de supraveghere în valoare de 55.000 de euro în cadrul unui program de investigare a infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene confinanțat de OLAF, Oficiul European de Luptă Antifraudă. Pentru angajatul DNA procurorii vor cere azi în instanță arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Citește și: Gorj: Un executor judecătoresc a fost condamnat definitiv la 6 ani și 6 luni de închisoare pentru abuz în funcție | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.