Confidenţialitate

Gorj: Un executor judecătoresc a fost condamnat definitiv la 6 ani și 6 luni de închisoare pentru abuz în funcție | AUDIO

Un executor judecătoresc din Gorj a fost condamnat definitiv la 6 ani și 6 luni de închisoare pentru abuz în funcție. Executorul a fost deja arestat și dus în Penitenciarul Târgu-Jiu. Judecătorii au reținut faptul că bărbatul ales să recupereze o datorie pentru Complexul Energetic Oltenia de 1,5 milioane de euro, ar fi transferat sumele în conturile lui personale și ar fi beneficiat de ele.

Executorul judecătoresc Nicolae Gagiu a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în luna mai a acestui an într-un dosar de abuz în serviciu şi spălare de bani, fiind acuzat că a prejudiciat Complexul Energetic Oltenia cu aproximativ 1,5 milioane de euro.

În rechizitoriu se arată că prin deciziile instanţelor s-a dispus în mod definitiv întoarcerea la debitor a sumelor executate silit de către executorul judecătoresc, însă Nicolae Gagiu a transferat şi ulterior a retras din contul de consemnare, în interes personal, suma menţionată.

O parte din bani ar fi fost folosiţi de executor la cumpărarea unui imobil pe care ulterior l-ar fi donat unei rude.

Decizia de condamnare la 6 ani si 6 luni a magistraților Curții de Apel din Craiova este definitiva si a fost pusă in executare.

Autor: Gabriela Mladin

Sursa foto: Pixabay

Citește și: Sindicatul Europol: Ajutaţi-ne să găsim un poliţist care să îl sancţioneze pe preşedintele Iohannis

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.