Confidenţialitate

Ultima zi de audieri în Parlament. Până acum, cinci miniștri avizați favorabil

Astăzi este ultima zi de audiere a miniștrilor propuși în Guvernul Cîțu în comisiile parlamentare. În primele două zile de audieri, cinci dintre cei 12 propuși au primit aviz favorabil, în forurile legislative de specialitate.

În prima zi de audieri, Nicolae Ciucă la Apărare, Adrian Oros la Agricultură și Costel Alexe la Mediu au fost avizați pozitiv. În cea de-a doua zi, Lucian Bode la Transporturi și Ionuţ Stroe la Sport au primit avize pozitive.

În schimb, Lucian Heiuș propus la Finanțe, Cătălin Predoiu propus la Justiție, Ion Ștefan la Dezvoltare – în prima zi – și Bogdan Gheorghiu propus la Cultură, Victor Costache propus la Sănătate, Monica Anisie la Educaţie și Violeta Alexandru propusă la Muncă – în a doua zi – au primit avize negative în comisii.

Calendarul auderilor de joi:

– ora 10.00 Bogdan Aurescu, propus la Externe
– ora 11.00 Marcel Boloş, propus la Fonduri Europene
– ora 12.00 Virgil Popescu, propus la Economie
– ora 13.00 Marcel Vela, propus la Interne.

Avizele comisiilor parlamentare de specialitate nu sunt obligatorii.

Data votului final în plenul reunit pentru învestirea Guvernului Cîțu urmează să fie stabilită, săptămâna viitoare, într-o nouă ședință a conducerii Parlamentului.

PSD va asigura cvorumul în plenul reunit, însă va vota „împotriva” învestirii Cabinetului Cîțu, a anunțat Marcel Ciolacu.

De asemenea, liderul PMP Eugen Tomac a anunțat, marți, că partidul pe care îl conduce a decis, în urma negocierilor, să voteze Guvernul Cîțu. El a spus că dorește ca România să aibă un Executiv stabil, cât mai curând posibil.

Ludovic Orban a spus că există discuții cu partidele parlamentare în vederea formării unei majorități în Legislativ, întrebat despre votul pentru învestirea noului Executiv.

Totodată, premierul desemnat Florin Cîțu a scris, pe Facebook, că mandatul său este foarte clar și anume „formarea unei majorități parlamentare cât mai repede. (…) Știu că se poate!” .