Confidenţialitate

UE pregătește măsuri împotriva platformelor chinezești de comerț Temu și Shein | AUDIO

Măsură pregătită de Uniunea Europeană împotriva platformelor chinezești de comerț Temu și Shein. Coletele de valoare mică să nu mai fie scutite de taxe de import. Retailerii online au invadat Europa cu haine, accesorii și gadgeturi la prețuri reduse, fabricate în China.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Conform reglementărilor actuale ale Uniunii Europene, pachetele cumpărate online dintr-o țară din afara Uniunii nu sunt supuse taxelor vamale dacă valoarea lor este mai mică de 150 de euro.

Germania a anunțat că va susține eliminarea acestei limite. Scutirea de taxe de import a încurajat site-urile de comerț chinezești – și nu numai – să împartă comenzile în mai multe pachete.

Numai anul trecut, două miliarde de colete cu o valoare declarată mai mică de 150 de euro au sosit în spațiul comunitar din afara Uniunii, a transmis Comisia Europeană.

Practica îi ajută pe chinezii de la Temu și Shein să le ofere clienților din întreaga lume rochii cu doar 6-7 euro sau ceasuri inteligente cu 25 de dolari.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Majorare de 10% pentru bugetarii cu salarii mici. Noni-Emil Iordache, lider sindical: Tot demnitarii au demonizat funcția publică / Guvernul nu poate să lucreze cu un aparat mai mic | VIDEO